menu denk mee beslis mee maak mee

Diane Frenay

 

afbeelding van Diane Frenay

Diane Frenay

Werkzaam bij: 
Kunst&Transitie, Kunst en Cultuursector en als kunstenaar


Diane Frenay is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Ik adviseer kunstenaars, kunstinstellingen en organisaties uit andere domeinen over een optimale en verrassende verbinding tussen kunst&cultuur met vraagstukken uit maatschappij en organisatie. Daarin staat participatie centraal,samen met de artistieke kwaliteit. De domeinen varieren van samenleving tot zorg,van maatschappij tot organisatievraagstuk.
Interesses: 
Beeldende kunst ervaren en maken, mensen. Muziek, literatuur, poëzie, theater, cabaret, natuur en zenmeditatie.

Recente reacties

Jungle Boogie

maandag 5 maart 2018 - 19:39

Ha Rajiv,

even een opmerking: Mijn enthousiasme als coach is geen graadmeter voor al dan niet toekenning door het fonds. Dat maakt het niet minder gemeend: als coach kom ik niet vaak zulke goed doordachte aanvragen tegen. Het heeft echter geen waarde in de beoordeling.  zie e.e.a. dus aub niet als reden voor toekenning.  

Circus Rotjeknor nodigt uit!

donderdag 1 maart 2018 - 23:05

Ha Femke,  wat een leuk en goed initiatief. Misschien kan er samenwerking of uitwisseling in de toekomst door tot stand komen. Ik ben heel benieuwd welke onderscheidende specialiteit elke circusschool heeft, (die is er vast, of niet?) en wat er door de docent dan aan de andere scholen in de workshops wordt gegeven. En wat jullie als leerlingen aan elkaar laten zien. Dat is ook leuk voor Circolombia; zo leren zij ook nieuwe dingen die ze misschien niet kennen.

Ik denk dat je zelf al een belangrijk antwoord op je bovenstaande vraag hebt gegeven; (bekende)helden als voorbeeld. En door innovatie; nieuwe dingen bedenken en uit proberen; een eigen signatuur ontwikkelen en daar als jongere aan mee mogen werken en ontwikkelen.goede ideen mogen opperen en daar ruimte voor krijgen. uitdagingen misschien; hier heb je 5 autobanden, doe er iets nieuws mee? aanhaken bij de veranderingen in onas leven; milieu, natuur, technologie. 

De onderste vraag: hoe zorg je voor een optimale afstemming op wensen en mogelijkheden is voor ons niet zo goed te beantwoorden denk ik, wel door goed overleg vantevoren tussen de verschillende scholen. lengte, gewincht, leeftijd (of juist niet)en niveau zijn voor de hand liggend; belangstelling voor specifieke technieken ook wellicht.

succes!

Je Gaat Zien Broer! Film-Soundtrack-Clip-Tournee

donderdag 1 maart 2018 - 22:46

Ha Mieke, 

ik heb de aanvraag doorgelezen, en misschien helpen deze vragen je wat te concretiseren; je geeft aan dat jongeren zelf met het idee zijn gekomen, dan hebben ze ook vast ideeen over waar de film over moet gaan. Welke onderwerpen komen ter sprake? die onderwerpen kunnen ook helpen andere jongeren bereid te vinden of te enthousiasmeren mee te doen, hun verhaal te vertellen of tenminste te komen kijken. De jongeren die de film geopperd hebben zijn, samen met een helder onderwerp, de ambassadeurs voor hun eigen film. Zij weten als geen ander mensen te werven die ze er in willen hebben, onderwerpen die ze willen laten zien, en hoe ze dat willen, op welke lokaties en onder welke omstandigheden. Ik kan me voorstellen dat toekomstdromen of verwachtingen, maar ook dagelijkse rituelen, onderlinge gebaren en gewoonten, grappen en problemen onderdeel van de film kunnen zijn. Hoe je leeft, wat je daarvan vind, hoe je het anders wilt, waar je van droomt, wat je doet of laat. Jongeren die iets speciaals kunnen, jongeren die zich anders voelen en dat willen delen, de vooroordelen die er zijn, zoals je schrijft, en hoe ze daarmee omgaan. Kortom: laat de jongeren hier eens vertellen waar het over zal gaan?

"Drama?" (voorlopige werktitel)

donderdag 1 maart 2018 - 21:11

Beste Henk, 

Ik heb 'sjold' niet gezien, maar de foto toont een heel mooi prikkelend beeld dat samen met het zinnetje eronder boekdelen spreekt over de voorstelling zelf (prachtig verbeeld hoe schuld om zich heengrijpt). Jammer dat ik hem gemist heb! Ik denk dat de kern van je project toen helder was; het thema; herkenbaar, kwetsbaar, aanwezig. En ik denk dat die werkwijze het beste werkt om ook nu mensen te betrekken; een helder uitgangspunt, een helder thema. Voor mensen die niet eerder theater bezochten of hun verhalen deelden is dat een concreet en begrijpelijk uitgangspunt; waar ze op aan kunnen haken. Voor jullie vormt het de bron waar alle verhalen en ideeen vanzelf uit zullen ontstaan. uit ervaring  en uit vele andere projecten weet ik dat dé manier om mensen te betrekken begint met contact maken en je bewegen in hun wereld. Koffie drinken, praatjes maken, interesse tonen in de bezigheden van mensen, activiteiten bijwonen in buurthuizen, zelf iets organiseren of doen.. Vertrouwen en relaties opbouwen is daarin een belangrijk gegeven. Maastricht heeft vele verenigingen, misschien zijn er ook in deze wijken verenigingen te benaderen met de vraag of mensen hun verhaal willen delen over een bepaald onderwerp?

 Hoe ga je mensen trekken voor de openbare repetities?

Zelfportretten van het Oude Westen

donderdag 1 maart 2018 - 20:51

Beste Hans, ik heb het plan net doorgelezen en de video's bekeken. De video gaf visueel een helder antwoord op de vraag die aanvankelijk in me rees; wat maakt het interessant en aantrekkelijk om mee te doen. Door de mensen zo geconcentreerd te zien werken aan de meubels en allen hun bijdrage te zien leveren werd het duidelijk; er ontstaat ook echt een verrassend mooi kunstwerk. Dat heeft zeker meerwaarde, naast het tekenen op zich ter plekke, met anderen. Leuk om te zien, en het 'terloopse' aspect vind ik er ook waarde in geven; je kunt heel intensief, maar ook heel even je bijdrage leveren.Dat verlaagt de drempel. ik vind je vraag een beetje ingewikkeld, wat bedoel je er mee? welke impact wil je bereiken? gaat het je om meer contact onderling? gaat het over een groter besef van de grootte van het hele project voor het indivu en hoe zijn bijdrage daar een rol in speelt? wil je dat meer mensen elkaar leren kennen? gaat het om de trots van het bijdragen aan een mooi werk?

Ik denk dat de beleving, het proces van het mee-maken en het resultaat al zoveel meer zijn dan de som der delen.

Misschien is het een goede vraag aan deelnemers van vorig jaar; ' hoe kunnen we de impact nog optimaliseren?' 

 

Jungle Boogie

donderdag 1 maart 2018 - 20:21

Ha Rajiv, wat een inspirerend plan, daar wordt ik blij van: Je sluit aan op een gesignaleerde behoefte bij diverse stadsgenoten en je geeft het caraval de eer die het toe hoort te komen door een beter, leuker prikkelende zomercarnaval te maken. En je voegt er een grote dosis ambities aan toe. Leuk!  je hebt ook al veel uitgewerkt en verduidelijkt. ik wens alle amateurdansers en hun choregrafen al vast heel veel plezier in de voorbereidingen, evenals de vormgevers en kledingmakers. Ik heb twee tips voor je; werk het wedstrijdelement iets concreter uit; misschien kun je de wedstrijd dit jaar onderling tussen de dansgroepen laten plaatsvinden en een publieksprijs instellen; de kracht op langere termijn zit ook in het uitdagen van de andere deelnemers door het wedstrijdelement te verbreden naar het hele carnaval, zo prikkel je anderen om volgens jaar een paar tandjes harder te werken en nieuwe invalshoeken te vinden voor een mooi en knallend zomercarnaval. 

de vraag die je stelt heb j zelf al ingevuld, je plan ziet er georganiseerd en helder uit. 

succes!

Circus meets sports

zondag 11 februari 2018 - 1:09

Ha Dirk, het plan is zeker sterker geworden. Ik ben heel benieuwd naar de cross overs die ontstaan en de ‘krachten’ die worden gemeten, het klinkt heel afwisseled en toegankelijk. Ik dacht nog aan jongeren die heel bijzondere dingen kunnen die bijna niemand kan, en die je niet direct in een circus verwacht. Dat zijn vaak dingen die jongeren onderling wel aan elkaar tonen en aan familie, maar niet zo snel aan anderen.  Hen uitdagen ze te komen tonen kan helpen?

Remix Tsjechov, tweede poging

zondag 11 februari 2018 - 1:01

Ha Jan, ik ben coach op dit platform, ik had dezelfde vraag, en maak nu o uit je antwoorc dat het gaat om meer mensen te interesseren, klopt dat? Voor meedoen of als publiek?

Roots & Waves, project Rootszoekers

zondag 11 februari 2018 - 0:55

Ha Erika, ik ben coach op dit platform. Een interessant concept, Er komen bij mij wel wat vragen op tijdens het lezen: je hebt het over jonge makers, die bezig zijn met het verkennen van hun roots: zijn zij ook je doelgroep of zijn dat anderen?  wie zijn dat precies, en hoe ga je ze bereiken? Een goede manier om rootszoekers te vinden is om nader te onderzoeken welke mensen precies behoefte hebben aan het ontdekken van hun roots en daar vorm aan te geven. De eerder genoemde makers kunnen een goede indicatie geven misschien door te kijken naar wat voor een personen zij zijn. Succes! Diane

Het Andere Gedicht 2017/2018

zondag 11 februari 2018 - 0:24

Ha Tine, ik ben de coach op dit platform. Welkom!

Het is nogal een uitgebreid verhaal, een tip is om het enigzins beknopt te houden zodat je vraag helder blijft en leesbaar voor iedreen die hier wil reageren. Als ik het goed begrijp gaat het om het poëziefeest op 11 april. De dingen die daar plaatsvinden worden op een nieuwe manier voorbereid en er worden nieuwe deelnemers verwacht, omdat jullie mensen op andere manieren bereiken, klopt dat? Komen de ‘dichters van naam’ ook bijdragen?is er bijvoorbeeld interactie? En hoe wordt het theateraspect zichtbaar?

Diane

Circus meets sports

woensdag 24 januari 2018 - 11:16

Best Dirk, ik ben je coach op dit platform. Een eerste gedachte die bij je vraag opkomt is om eens te kijken naar circus of cirucusachtige dingen zoals die in de  verschillende multiculturele achtergronden voorkomen. Een voorbeeld is het bouwen van een menselijke toren in Catalonie; dat is een volkssport die heel serieus beoefent wordt en tot de traditie behoort, die heel goed in een circus past. Zo zijn er in iedere cultuur vormen van sport, spel, theater, dans, muziek en acrobatiek te vinden. Vraag de deelnemers die je al hebt eens of zij in hun cultu(ren) voorbeelden hebben hiervan en vraag ze om mensen op te sporen die dat beoefenen

festival BAUPLAATS

donderdag 4 januari 2018 - 21:21

Ha Donica, ik ben je coach op dit platform.

Een heel leuk project is het zeker. Maar: Bauplaats heeft vorig jaar ook plaatsgevonden. kun je nog wat beter verhelderen hoe het concept zich onderscheid van vorig jaar? 

*UCK jongerenmedialab

donderdag 4 januari 2018 - 19:06

Ha Kim, goed idee om tijdens de culturele zondagen workshops aan te bieden. Ik heb nog een tip om de drempel te verlagen; het kan aanstekelijk werken een greenscreen ter plekke bij evenementen voor jongeren te plaatsen waar je met props, passend bij het evenement of de plek samen met je vrienden op de foto kunt. Je daagt ze vervolgens uit om er zelf een achtergrond achter te plaatsen en de foto in te zenden, en looft een wedstrijd uit voor de leukste eindfoto. Bij de wedstrijd kun je op de mogelijkheden van het lab wijzen.

*UCK jongerenmedialab

zaterdag 23 december 2017 - 19:42

Mooie tips al! 

Als je tips meeneemt in je plan versterkt dat je aanvraag.