menu denk mee beslis mee maak mee

Davida de Hond

 

afbeelding van Davida de Hond

Davida de HondDavida de Hond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Recente reacties

Op Roet ontmoet...

zondag 22 april 2018 - 20:47

Goedenavond Ingrid,

Welkom op dit platform! Allereerst stel ik mij graag aan je voor. ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. De komende weken denk ik samen met een adviseur graag mee met jullie project. 

De basis staat nu, denk eraan dat alleen de wijzigingen aan de linkerkant van de projectpagina worden meegenomen en dat je nu de mogelijkheid hebt om meerdere informatie toe te voegen. 

Denk aan de regeling en de voorwaarden die deze stelt. Waaronder richten op cultuurbeoefening in de vrije tijd en het experiment. Daar kan nog meer op gericht worden. 

Hartelijke groet, Davida 

Empowerment by Film

zondag 22 april 2018 - 20:40

Goedenavond Bas, 

Ook ik stel mij graag aan je voor. ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. Ook ik denk de komende periode graag met je mee om de aanvraag verder vorm te geven. 

Ik ben ook benieuwd naar hoe jullie die workshops vorm gaan geven en wat hier concreet in gedaan gaat worden en wie dit gaat begeleiden. 

Hartelijke groet, Davida 

No Refugee 2.0

zondag 22 april 2018 - 20:27

Goedenavond Esther, 

Welkom op Jij maakt het Mee, Esther. Lees ik het goed dat jullie dezelfde voorstelling willen gaan spelen? Of maakt het maakproces onderdeel uit van het nieuwe traject? 

Alvast te starten met je meedenkvraag: wanneer ik helemaal helder heb wat jullie aan de leerlingen willen vragen (meedoen ik de vrije tijd aan activiteiten, meedoen aan de voorstelling) of aan de scholen willen vragen om als bezoekers langs te komen, kan ik de vragen helpen beantwoorden. Burgerschap, identiteit en cultuuronderwijs als drager zijn onderwerpen waarop je snel aansluiting kan vinden op scholen. Het zou mooi zijn als jullie op scholen mee kunnne draaien in een projectweek.

De wijze waarop het project verder vormkrijgt gaat er voor zorgen dat deze al dan niet in de regeling past. Wanneer je dit project binnen de regeling wilt indienen, denk dan aan die cultuurbeoefening in de vrije tijd en experimenteren.

Hartelijke groet, Davida 

Amsterdam Bodypaint Art Event

maandag 5 maart 2018 - 20:20

Hallo Joram, 

Binnen de regeling Jij Maakt het Mee, is het doen van experiment een belangrijk uitgangspunt. Net als het richten op en betrekken van groepen die in de vrije tijd meedoen. Ik heb je reactie gelezen en denk dat het goed is alsnog op de projectpagina het accent op de nieuwe aanpak te leggen. 

Hoe gaan jullie het publiek betrekken met een contest?

 

Hartelijke groet,

Davida

Wijkcultuur van zee

maandag 5 maart 2018 - 19:30

Goedenavond Harrie, dank voor je reactie. Denk eraan om dit ook aan de linkerkant van de pagina toe te voegen. Dat is wat meegaat naar de volgende fase. 

Het is mooi om iets meer te vertellen over die cultuurankers en jullie werkwijze daarin. En de wijze hoe jullie in die langere periode toewerken aan het vormgeven van het proces. Dat is voor jullie wellicht vanzelfsprekend, maar goed om op te nemen hierin. 

Daarnaast verkrijgen wij ook meer inzicht wanneer jullie een begroting uploaden. Deze zal alleen voor de coaches en adviseurs te zien zijn. 

Groet! Davida

Amsterdam Bodypaint Art Event

donderdag 22 februari 2018 - 8:23

Goedemorgen,

Allereerst stel ik mij graag aan jullie voor, ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. De komende weken denk ik graag met jullie mee aan de doorontwikkeling van de aanvraag. 

Hierbij als eerste het advies om het experiment centraal te stellen en direct te benoemen. Vervolgevenementen kunnen worden opgezet, door te investeren in de gemeenschap van bodypainters, maar ook aanpalende uitingsvormen te betrekken. Door uit die kring te gaan en samen nieuwe wegen te ontdekken, ook en zeker met dat maatschappelijke debat in de kern.

Hoe verschilt jullie initiatief van andere bodypaint dagen en op welke behoefte spelen jullie in?

JIP&jij | Dwarslopers

donderdag 22 februari 2018 - 8:15

Goedemorgen Ruben, en collega's,

Ik ben Davida en als coach verbonden aan dit platform. De komende periode denk ook ik graag met jullie mee. Ik zie dat jullie aan de hand van de suggesties van Anne al een aantal wijzigingen hebben doorgevoerd. 

Hebben jullie een meer concreet beeld en rol van 'de mensen in de wijk'? Hoe bereiken jullie de wijkbewoners en wat voor een invloed hebben zij op het eindproduct?

Het bereiken van een bredere doelgroep, kan ook door contacten te leggen met mensen die al enthousiast zijn voor het zingen. Leg daarnaast eens verbinding met een aantal plekken waar je wellicht een pop-up voor Jip&jij zou kunnen organiseren. Cultuurpromotie Utrecht kan hierin wellicht nog iets voor jullie betekenen. 

Over/zicht

donderdag 22 februari 2018 - 8:06

Goedemorgen Melissa, 

Spannend, deze fase. Wanneer je start met het uitgangspunt van participatie binnen dit project, wat pas onderaan helder wordt, wordt het een betere start. Het blijft een doorontwikkeling, in plaats van een experiment. Kijk nogmaals of dit echt zo is voor jullie. Hier adviseer ik procesmatig niet op, maar signaleer het wel. Check dus echt nog de voorwaarden van de regeling vandaag. Sinds de 16e is nog niet alles van Giovanni verwerkt. 

Voor nieuwe samenwerking zouden jullie ook nog tuinders kunnen betrekken. Zij zijn eigenlijk een soort nieuwkomers straks, op het terrein van de Almeerders. 

 

'rondje om'

donderdag 22 februari 2018 - 7:59

Goedemorgen Helen, 

Dank voor het aanvullen en uploaden van de modelbegroting. De 'hoe' zou hier nog meer centraal kunnen staan. Hoe bereik je die cultuuroefenaars en op welke bijze dragen zij bij aan het eindproduct? Je ziet namelijk wat voor een impuls een idee kan leveren, zoals dat van het trio. Laat jezelf verrassen en betrek de gemeenschap rondom de kerk. Of ook de gebruikers van de ruimte rondom de kerk. Inspiratie hiervoor is op verschillende plekken te vinden hier op het platform, maar ook projecten bij bijvoorbeeld ZID theater. 

Maar daarnaast ook, hoe kom je aan 500 deelnemers? Dat is nog een vraag die niet wordt beantwoord. Wanneer je die accenten nog aan de linkerkant van de pagina kan leggen, wordt de aanvraag sterker. 

Wijkcultuur van zee

donderdag 22 februari 2018 - 7:49

Goedemorgen, ook ik denk de komende periode graag met jullie mee. In eerste instantie is dit een oproep aan jullie om te rageren! Het is mooi dat jullie samenwerken vanuit deelname van verschillende groepen mensen en dat jullie producenten aan boord hebben die ervaring hebben met participatieve projecten.

In jullie meedenkvraag, sluit ik graag aan bij wat Giovanni aanstipt. In plaats van de kapstok optuigen, is het ook goed om gewoon de wijken die je wilt gaan betrekken, binnen te lopen. Om de bewoners te leren kennen en leren wat leeft. Zo ontmoet je vanzelf sleutelpersonen: de aanjager die overal wel iemand voor heeft en de hek-over-de-dam'er als hij/zij meedoet: dan moet het wel wat zijn. 

Om inzicht te krijgen in hoe de verhouding in de aanvraag ligt, zou het goed zijn wanneer jullie een begroting uploaden. Dan is te zien waar de bijdrage heen gaat en hoe jullie verder dekking hebben geregeld/gaan opzetten. 

Dus: de infrastructuur biedt mooie handvatten, maar energie moet nog in direct bereiken van de bewoners gaan.