menu denk mee beslis mee maak mee

Davida de Hond

 

afbeelding van Davida de Hond

Davida de HondDavida de Hond is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Recente reacties

Hack Glow - lichtkunst door jonge techneuten

zondag 13 augustus 2017 - 10:16

Goedemorgen Fleur,

Die leerlijn is wel bedoelt voor beoefening in de vrije tijd? Dit heb ik nog niet helder gekregen, ook omdat in de geuploade begroting over groepen en leerlingen wordt gesproken. Het kan ook zijn dat dit vanuit de woordenset van het onderwijs is geschreven, maar niet hiervoor bedoeld is. Wellicht wanneer je dit aan de linkerkant van de pagina zou kunnen verhelderen, helpt het je aanvraag. 

Ook het toevoegen van vernieuwing en experiment, anders dan het bestendigen en verduurzamen van jullie ontstane netwerk en werkwijze. Hoe mooi en inspirerend ik die ook vind, experiment, vernieuwing en actieve participatie staat centraal. Wellicht vinden jullie die wel in de leerlijn, maar komt deze nog niet helemaal naar voren in de aanvraag. Mijn advies is nu dan ook om te kijken naar hoe jullie de aanvraag meer zouden kunnen richten op de regeling, om te focussen, zoals Sarah ook aangaf. Omdat de meedenkfase vordert, ook vanuit mij dit advies. 

Hartelijke groet,

Davida

Grutte Pier- de Besinning

zondag 13 augustus 2017 - 10:03

Goedemorgen Marianne,

Nu ik de doelstelling van het project zoals beschreven in de projectbeschrijving aan de linkerkant, de reacties hier en de begroting naast en elkaar neerleg, kom ik nog niet helemaal uit de participatiegraad binnen dit project. De uitvoering wordt gelaten aan de inwoners, maar dit is weinig terug te zien in de riante begroting en verdeling van kosten van het project.

Ik vind https://dezwijger.nl/programma/eu-community-theatre-caravan een mooie bron om te kijken naar wat andere community art projecten doen. Wellicht is het dan nog mogelijk om een vernieuwend aspect aan het drieluik toe te voegen of aan ons duidelijker te maken wat de actieve rol van de bewoners in zowel het proces als de uitvoering is. Dat lijkt mij voor de volgende fase binnen deze aanvraag van groot belang, omdat actieve participatie en experiment centraal staat binnen de regeling. 

Hartelijke groet,

Davida

The Organic Symphony

zondag 13 augustus 2017 - 9:52

Goedemorgen,

Het zijn grote thema's waarmee wordt gewerkt bij dit stuk. De regeling richt zich alleen op actieve participatie en het laten meedoen tijdens de voorstelling laat dit nog niet veelvuldig zien. De bezoekers die worden uitgenodigd om mee te doen tijdens de voorstelling, geeft nog geen grote ervaring aan het maken van een stuk of verkennen van de thema's door actieve participatie van amateurs. Hoe mooi het ook is dat professionele makers meedoen, voor deze regeling lijkt het na de toevoegingen steeds minder te passen. Wanneer ik dat verkeerd zie, graag uitleg hierover aan de linkerkant van de pagina. Voor projecten waarbij actief wordt meegedacht en gedaan door amateurs is bijvoorbeeld http://www.kcdr.nl/projecten/identitijd/ Hier kan je ook de verschillende onderdelen van hun project zien en hoe participatie daarin is ingebed. 

Hartelijke groet,

Davida

De Koningin van de Voedselbank

zondag 13 augustus 2017 - 9:19

Goedemorgen Saskia, 

Dank voor het uploaden van de begroting en het dekkingsplan. 

Ik heb nog een keer specifiek naar je meedenkvraag gekeken. Uiteraard heb je al meegelopen bij een aantal activiteiten in Noord en draai je sinds januari mee als vrijwilliger van de voedselbank. Om het een echt community-project te laten worden is het ook van belang dat de groepen die mee gaan doen, ook echt zelf een grotere stem hebben in het voorbereidingsproces, ook mensen die niet per se willen mee spelen krijgen hierdoor een duidelijkere rol. Dit kunnen ook een aantal werksessies zijn. Een mooi voorbeeld van samen verkennen en maken vind ik het ExpoLab van het ZIDtheater: https://www.zidtheater.nl/explolab/ Dan ben je ook creatief nog bezig met de potentiele deelnemers van de pilot en wordt de kring rondom het project van makers groter. 

De periode tussen start van de pilot en het opvoeren is niet heel groot, wellicht is het voor het beantwoorden van je meedenkvraag praktischer om deze periode iets te verlengen of te intensiveren (omdat de feestdagen een groot thema is). Zodat die samenkomst en actie ook plaats kan vinden als onderdeel van de pilot. 

The Organic Symphony

woensdag 2 augustus 2017 - 23:41

Dat is mooi om te lezen. Probeer ook mensen te bereiken door het gemeentenieuws op te zoeken en jullie project en aanvraag bekend te maken. Dat kan ook nog bijdragen aan de gemeenschap en cirkel rondom de makers heen. Alle inhoudelijke punten waar ik de vorige ronde op heb gereageerd, heb je al verwerkt in de lopende tekst. Wanneer de 20 musici ambassadeurs zijn voor het project de komende tijd, komen jullie ongetwijfeld ook tot nieuwe resultaten. 

Wat goed dat jullie bij de Kaskantine staan ook, zo verbinden jullie je met een project dat zich met eenzelfde thema's bezig houdt. 

Hartelijke groet,

Davida

Hack Glow - lichtkunst door jonge techneuten

woensdag 2 augustus 2017 - 23:33

Dag Fleur, dank voor je reactie en toevoeging. Waar ik in de begroting vooral ook naar benieuwd ben is voor welke onderdelen de beoogde bijrdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor gebruikt gaat worden. Wanneer je dit nog kan toevoegen aan het kopje begroting, geeft dat een beter inzicht. Dat peer-to-peer organiseren zou ik ook zeker opnemen als een van de zichtbare uitkomsten van jullie werkwijze. Belangrijk te weten is dat de bijdrage vanuit deze regeling, gericht moet zijn op het meedoen in de vrije tijd en dus niet kan worden ingezet op de onderdelen die met schoolklassen plaatsvinden. 

Mooi ook, dat jullie de samenwerking aangaan met het bedrijfsleven. In de begroting zou het ook mooi zijn te zien wat jullie vanuit die bijdrage doen en wat de verhoudingen zijn in de dekking van jullie project. En werken jullie al samen met de CoderDojo in Eindhoven? Wellicht kunnen jullie programma's en ervaringen uitwisselen. 

Hartelijke groet,

Davida

De Koningin van de Voedselbank

woensdag 2 augustus 2017 - 23:13

Goedenavond Saskia,

Als coach op dit platform draag ik ook graag bij aan de verdere uitwerking binnen deze fase van de aanvraag. De laatste opmerking die Sarah hieronder maakt, vind ik een legitieme. Door te richten op de bewoners van Noord, ook in het stuk, wordt het eigenaarschap eerder gedeeld met elkaar. Dialoog ontstaat dan ook tijdens het maakproces en deze ontmoetingen kunnen meegenomen worden in het vormgeven van het stuk. Daarnaast wellicht ook in het formuleren en samen aangaan van die vervolgstappen, zoals een club of een andere vorm van uitwisseling. 

Hack Glow - lichtkunst door jonge techneuten

maandag 31 juli 2017 - 0:04

Goedenavond Fleur, 

Als coach op dit platform denk ik graag met jullie binnen deze denk mee fase van de aanvraag. Wat een mooi werk verrichten jullie! Om het beeld van het project duidelijker te maken, is het toevoegen van een begroting handig. Dat geeft meer inzicht in de totale scope van het project.  

Inhoudelijk ben ik benieuwd naar de wijze waarop het project ingebed wordt binnen de jeugwerkstructuur. Op welke wijze doen jullie dit? Hier kan wel eens een mooie vernieuwende link liggen, die wij binnen de regeling voorop zetten. 

Ik zou ook inspiratie opdoen bij de FabLab community, deze is erg actief in de BeNeLux. http://fablab.nl/fablabs-in-de-benelux/ 

 

The Organic Symphony

zondag 30 juli 2017 - 23:54

Goedenavond Valentijn, 

Welkom terug op JMHM. Ik sluit mij aan bij de eerste opmerkingen van Rob.

Los van de makers die meedoen aan het vormgeven van het project, is juist die maatschappelijke impact van belang. Het gesprek dat je met mensen uit onze maatschappij voert. Ik denk dat het goed is dat jullie je in contact naar buiten ook richten op groepen die al meer doen op dit vlak en mensen die open staan voor deze dialoog. Je zou een aantal kleine muzikale interventies kunnen organiseren bij (super)markten of andere openbare locaties. Wanneer deze stap wordt overgeslagen, is het tot uitvoering brengen van de opzet of het vol krijgen van de zalen lastiger. Hoe werken jullie nu aan het vormen van een community om jullie heen?

Hartelijke groet,

Davida 

Grutte Pier- de Besinning

zondag 30 juli 2017 - 23:48

Goedenavond Marianne,

Rob is met vakantie en ik ben net terug. Allereerst stel ik mij graag aan je voor. Ik ben Davida en coach op dit online platform. In deze fase geef ook ik graag wat aandachtspunten aan je mee. In de projectbeschrijving wordt de actieve cultuurparticipatie genoemd bij de eerste twee delen. Wat gaan jullie in het derde deel doen dat vernieuwend is ten opzichte van de eerste twee edities en voor betrokkenheid/impact zorgt bij deelnemers (individuele bewoners, verenigingen etc.)?

Wanneer dat helder wordt, is het een kansrijker project binnen de regeling JMHM. 

Hartelijke groet,

Davida

Floral Art Route

dinsdag 6 juni 2017 - 7:02

Beste Marian,

Allereerst stel ook ik mij graag aan jullie voor. Ik ben Davida de Hond en als coach verbonden aan dit platform. Ik denk graag met jullie over het project en als ik ergens inspiratie tegenkom zal ik het delen met jullie. Stefanie heeft al een aantal vragen gesteld, dus daar wacht ik zelf nog even mee. Dan hebben jullie nu eerst de rust om dit verder uit te werken en onder andere te benoemen wie jullie partners zijn in deze.

Een tip voor je eigen gemak: voer je wijzigingen aan de linkerkant van de pagina in, dan gaat het mee in de aanvraag en ga met ons in gesprek via de chat aan de rechterkant. 

Ik zie uit naar de komende weken waarin dit project verder vorm kan krijgen hier.