menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

De klokken fan Berltsum

woensdag 18 oktober 2017 - 9:36

Praktische tip op basis van praktijkervaring tijdens mijn online research naar jouw cultuurparticipatie project: de website www.underdetoer.nl/manifestaties ziet er prachtig uit en geeft goede informatie, maar www.deklokkenfanberltsum.frl is niet bereikbaar. De Under de Toer informatie maakt duidelijk dat De Klokken fan Beritsum een parel in een ketting van Friese dorpen is, met manifestaties in de periode januari tot en met november.

Mooi dat het onderdeel van een overkoepelend concept is. Dat biedt mogelijkheden voor de online- en offline verbinding van spelers, muzikanten en publiek. Wat is binnen het totaalconcept de speelruimte om te experimenteren met De klokken fan Beritsum? Dat vraag ik me zomaar af als ik alle informatie over Under de Toer lees. Kan je dat alsjeblieft toelichten?

Moeders en dochters

woensdag 18 oktober 2017 - 9:12

De werkwijze met keukentafelgesprekken en veel aandacht voor het proces passen inderdaad goed bij deze ‘ontmoet je buur met kunst en cultuur’ theatervoorstelling en een buurtsafari met kleine voorstellingen op meerdere locaties in de wijk is prettiger voor zowel de onervaren spelers als het publiek.

Mijn ervaringstip is wel dat je een generale repetitie organiseert, waarbij spelers zelf de route lopen en elkaars scenes zien. Dat geeft ze het gevoel deel van een groter geheel uit te maken en het verzustert, omdat iedereen elkaar ziet meedoen. Bovendien betrek je nieuwe partners door ze te vragen om een locatie beschikbaar te stellen (zoals een tuin, winkel, huiskamer, school, kantoor etc.). Hebben jullie hier al meer uitgewerkte ideeën over? Die verneem ik dan graag.

De klokken fan Berltsum

woensdag 11 oktober 2017 - 16:02

Beste Durk, ik ken geen mensen die daar werken. Dus daar kun je zelf het beste achteraan gaan. Succes!

Moeders en dochters

vrijdag 29 september 2017 - 17:29

Het is vandaag de dag na jullie bijeenkomst in de wijk. Kun je iets vertellen over de opkomst, sfeer en gespreksonderwerpen? Is er een zwaan-kleef-aan effect? Borrelen en nieuwe ideeën op? Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van Moeders en Dochters.

Moeders en dochters

vrijdag 29 september 2017 - 17:25

''Werken aan criminaliteit doordat men elkaar kent'' Dat lijkt me toch een onwenselijk effect van Moeders en Dochters. ;-)

De klokken fan Berltsum

vrijdag 29 september 2017 - 17:21

 

Beste Durk, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Cultureel inhoudelijk heb je een interessant thema te pakken, en qua vorm heb je ook al plannen. Kun je aangeven hoe je de samenwerking tussen de amateurs en professionals voor je ziet? Ik heb een tip voor je meedenkvraag over ondersteuning internetverbinding: vraag studenten van het Friesland College en/of de Hogeschool Leeuwarden om dit onderdeel te verzorgen. Dan heb je meteen een jongere generatie bij de opera uitvoering betrokken.

Moeders en dochters

woensdag 20 september 2017 - 17:12

Beste Ralph, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je geeft aan dat je de eerste gesprekken met moeders en dochters in de Vrijheidswijk hebt gevoerd en dat ze behoefte hebben aan meer ontmoetingen in de wijk. Kun je aangeven wat ze nog meer als aandachtspunten naar voren hebben gebracht? Op basis van die input kun je namelijk fantastisch brainstormen over het experimentele karakter van het proces voorafgaand, tijdens en na de voorstelling op 1 maart.