menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

Kennen Wij Elkaar

vrijdag 15 december 2017 - 11:50

Beste Joanne, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Jouw meedenkvraag richt zich op publiciteit om een groot publiek vanuit de wijk te bereiken. Bij mij ontstaat en onmiddellijk een wild idee voor een guerrillamarketing actie: maak labelstickers met als tekst ‘Kennen wij elkaar? stadstoneel.com’ en vraag alle deelnemers, scholieren en buurtbewoners, om in de periode voorafgaand aan de voorstelling ieder vijf mensen op straat aan te spreken, kennis te maken en als dank voor de ontmoeting een label op te plakken (op een jas, tas of fiets etc.).

Laat ze ook vragen of die persoon een stapeltje labelstickers wil om ook vijf buurtgenoten aan te spreken. Een soort kettingbriefactie, maar dan in de daadwerkelijke ontmoeting. Hieraan gekoppeld kun je ook een social media campagne voeren en publiciteit in lokale media krijgen. Je kunt allerlei varianten op dit idee verzinnen om het effect van een mond-tot-mond campagne te vergroten. Hebben jullie zelf al publiekstrekkende ideeën die buiten de gebaande paden gaan?

 

Its Magic Kinder Carnavalsparade Curacao

donderdag 14 december 2017 - 20:15

Beste Anja, wat heerlijk voor je dat je de komende periode op Curaçao verblijft. Warmer en zonniger toeven dan het winterse Nederland. Als je nog een lieftallige assistente nodig hebt, houd ik me aanbevolen. ;-)

Jouw ideaalbeeld om kinderen in hun kracht te zetten is me helder. Dat is het - waarom – en je motivatie. Kun je ook aangeven - hoe - je dat van plan bent aan te pakken, -wie- je samenwerkingspartners zijn en - wat - dat aan resultaten oplevert?

1629 Het Beleg van 's-Hertogenbosch

donderdag 14 december 2017 - 20:00

Beste Mieke, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Even vrij meedenkend over de hier en nu vraag die Anne aan jou heeft gesteld: ik kan me zo voorstellen dat je Het Beleg van ’s-Hertogenbosch thematisch verbindt aan de invloed van recentere beleggen. Waarom herdenken en vieren we de vrijheid? Wat is de (sociaal culturele) invloed van internationale bezettingen op de hedendaagse bevolkingssamenstelling in Den Bosch?

Je schrijft dat je de plannen al klaar hebt liggen; dat is mooi. Kun je aan de linkerkant alsjeblieft een samenvatting geven? Daarbij het onderdeel theaterproductie uitgelicht en specifiek het cultuurparticipatieproces op weg naar de voorstelling? Doen er amateurs en professionals mee en zo ja, hoe werken ze samen in de repetities? Wie leert wat van wie? Kennen mensen elkaar al of zijn er nieuwe ontmoetingen? Wie heeft inspraak op het plan? Dat zijn zomaar een paar vragen die je kan beantwoorden, waardoor wij een beter beeld krijgen van jullie plan om 1629 nieuw leven in te blazen.

Nostalgisch Cultuurcafe

donderdag 14 december 2017 - 19:44

Beste Mara, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Een paar jaar geleden heb ik als cultuuraanjager/projectleider Dag en Dauw, culturele ochtenden voor en door senioren ontwikkeld en een aantal seizoenen uitgevoerd, samen met een heel betrokken elftal 55+ vrijwilligers en lokale samenwerkingspartners. Dat project is inmiddels overgenomen door andere beroepskrachten en organiseert nu drukbezochte activiteiten in meerdere wijken. Omdat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden, verwijs ik je naar deze en andere succesvolle projecten die je inspiratie en ervaringsdeskundigheid kunnen geven:

Dag en Dauw door de bibliotheek en Artiance centrum voor de kunsten in Alkmaar www.bibliotheekkennemerwaard.nl/images/Dag_en_Dauw_najaar_2017.pdf

Route 65 door Cool Kunst en Cultuur Heerhugowaard

www.coolheerhugowaard.nl/cgi-bin/cool.cgi?menu=760

Kunstgenoten in beweging door Cultuurhuis Wherelant in Purmerend

www.wherelant.nl/speciale-doelgroepen/kunstgenoten-in-beweging

Florence Rockt door stichting Cultura in Den Haag

www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/florence-rockt-0

WOODROCK

maandag 4 december 2017 - 14:36

Gaaf dat ik je van een goed idee hebt kunnen voorzien. Graag gedaan!

Het heilige hert van Cambuur

maandag 4 december 2017 - 14:32

Beste Tatiana, je motivatie waarom je op zoek bent naar wat mensen drijft om samen te komen, is me duidelijk. Hoe je dat gaat doen, hebben jullie volgens mij helemaal in je hoofd zitten. Over het wat zou je wat duidelijker zijn. Wat zijn de uitdagingen, de knelpunten, de organisatorische knopen die doorgehakt moeten worden? Enne...in het rijtje kerk en voetbal past ook de kroeg.:-)

WOODROCK

zondag 26 november 2017 - 19:27

Fijn dat het enthousiasme groot is, zowel bij ROS-community als bij houtclub Ede woordvoerder Marijke. Ter inspiratie een wild idee: rockmuzikanten hebben altijd een podium nodig om op te schitteren. Een podium heeft altijd een decor nodig om het totaalbeeld aantrekkelijk te laten zijn en de bandnaam van de optredende muzikanten te communiceren. Het zou toch gaaf zijn als de houtclub een groot houten decorstuk bouwt, dat in de toekomst bij alle Rockin’ Old School optredens op het podium pronkt. Voorwaarde is wel dat het decorstuk demontabel en vervoerbaar is, en dat de losse onderdelen samen met de muziekinstrumenten in een personenauto mee kunnen worden vervoerd.

Its Magic Kinder Carnavalsparade Curacao

zondag 26 november 2017 - 19:04

De Facebookpagina geeft een mooi inkijkje in de culturele activiteiten die Kurá di Arte aanbiedt. Wat heb je concreet voor ogen met: ‘meer diepgang en betere structuren in het Curaçaose Carnavalsfeest aanbrengen, zodat we de kinderen echt kunnen empoweren’? Wat ga je de komende twee maanden ter plekke doen om dat voor elkaar te krijgen?

Het heilige hert van Cambuur

zondag 26 november 2017 - 18:44

Dank voor de aanvullende projectinformatie, waaruit duidelijk blijkt dat jullie al veel samenwerkingspartners van verschillende pluimage hebben en naast de korte termijn ook de lange termijn voor ogen hebben. Met concreet professionalisering van toneelgroep Krap bij Kas en de zangverenigingen en blijvende betrokkenheid in de gemeenschap met Cambuur Verbindt.

Wat mij opvalt is dat je nadrukkelijk aangeeft dat dit project geen religieus doel heeft. Tegelijkertijd speelt de Protestantse gemeenschap rondom de Agneskerk een prominente- en actieve rol. Er doen tal van culturele- en sportclubs mee aan Het heilige hert van Cambuur. Mijn tip is om meerdere geloofsgemeenschappen in Leeuwarden te betrekken. De rituelen mogen dan verschillen, maar onderlinge verbondenheid in troost en zingeving vind je overal terug. Dat is wat sport, cultuur en religie verbindt: Mienskip.

STATUS VOOR TALENT!

zondag 26 november 2017 - 18:08

Beste Ted, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Als Alkmaarse cultuurliefhebber heb ik de afgelopen jaren met regelmaat genoten van de muzikale wereldreis die Orchestre Partout ten gehore brengt.

De methode die jullie hiervoor in het AZC Alkmaar hebben ontwikkelt, pas je nu ook in AZC de Bijlmer toe. Kun je aangeven wat de leerpunten zijn van het uitrollen van je concept naar deze tweede locatie? En daarmee een blauwdruk schetsen van do’s en dont’s plus de innovatieve oplossingen voor opgedoken knelpunten? Weet je al in welke 4 AZC’s de muziekwerkplaatsen ontstaan en heb je in die gemeenten al contact opgebouwd met relevant netwerk, muzikanten en muziekverenigingen?

Its Magic Kinder Carnavalsparade Curacao

dinsdag 14 november 2017 - 17:08

Beste Anja, laat ik mezelf kort introduceren. Ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je zegt dat je de zeggenschap aan de kinderen wilt geven. Heb je al interactieve sessies met de reeds betrokken kinderen gehouden, waarbij je ze de creatieve invulling zelf laat bedenken? Zo kan ik me voorstellen dat ze zelf prima een thema voor de optocht kunnen verzinnen.

Ook kun je via de kinderen (groot)ouders en hun sociale netwerken benaderen om te helpen met het maken van de kostuums. Zo via via vind je vast en zeker mensen die handig zijn met het maken van kleding en allerhande carnavalsuitdossingen. Vertel ons alsjeblieft meer over het project. Hoe meer we weten, des te beter kunnen we met je meedenken.

WOODROCK

maandag 13 november 2017 - 19:17

Beste Joop, laat ik mezelf kort introduceren. Ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Stichting Cultura heeft al eerder jij maakt het mee subsidie ontvangen voor Rockin' Old School en ROS Editions. Met deze zo te lezen succesvolle projecten heb je al flink wat ervaring opgedaan met culturele muziekactiviteiten voor en door senioren. Komt de vraag naar beeldend werken met hout ook voort uit die groep van zeventig actievelingen? Houtbewerking is een kunstvorm, maar ook zeker een ambacht. Hoe bewerkstellig je dat de constructie zo stevig is gemaakt dat de twaalf losse onderdelen een solide geheel vormen?

Het heilige hert van Cambuur

donderdag 9 november 2017 - 10:01

Beste Tatiana, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Het Heilige hert van Cambuur is onderdeel van Under de Toer en daarmee programma onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Met hun prima ingangen in een internationaal cultureel netwerk moet het mogelijk zijn om samenwerking met een partner in Cornwall of UK te vinden. Heb je via die weg al connecties opgedaan?

Moeders en dochters

woensdag 18 oktober 2017 - 9:12

De werkwijze met keukentafelgesprekken en veel aandacht voor het proces passen inderdaad goed bij deze ‘ontmoet je buur met kunst en cultuur’ theatervoorstelling en een buurtsafari met kleine voorstellingen op meerdere locaties in de wijk is prettiger voor zowel de onervaren spelers als het publiek.

Mijn ervaringstip is wel dat je een generale repetitie organiseert, waarbij spelers zelf de route lopen en elkaars scenes zien. Dat geeft ze het gevoel deel van een groter geheel uit te maken en het verzustert, omdat iedereen elkaar ziet meedoen. Bovendien betrek je nieuwe partners door ze te vragen om een locatie beschikbaar te stellen (zoals een tuin, winkel, huiskamer, school, kantoor etc.). Hebben jullie hier al meer uitgewerkte ideeën over? Die verneem ik dan graag.

Moeders en dochters

vrijdag 29 september 2017 - 17:29

Het is vandaag de dag na jullie bijeenkomst in de wijk. Kun je iets vertellen over de opkomst, sfeer en gespreksonderwerpen? Is er een zwaan-kleef-aan effect? Borrelen en nieuwe ideeën op? Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van Moeders en Dochters.

Moeders en dochters

vrijdag 29 september 2017 - 17:25

''Werken aan criminaliteit doordat men elkaar kent'' Dat lijkt me toch een onwenselijk effect van Moeders en Dochters. ;-)

Moeders en dochters

woensdag 20 september 2017 - 17:12

Beste Ralph, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je geeft aan dat je de eerste gesprekken met moeders en dochters in de Vrijheidswijk hebt gevoerd en dat ze behoefte hebben aan meer ontmoetingen in de wijk. Kun je aangeven wat ze nog meer als aandachtspunten naar voren hebben gebracht? Op basis van die input kun je namelijk fantastisch brainstormen over het experimentele karakter van het proces voorafgaand, tijdens en na de voorstelling op 1 maart.