menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

SHOW Apeldoorn

donderdag 22 juni 2017 - 20:00

Beste Marij, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je meedenkvraag is of de afvallers voldoende tot hun recht komen. De vraag stellen is hem beantwoorden.

Ik denk dat je hen prima een figurantenrol kunt geven in de voorstelling. Hoe leuk is het dat ze met z’n veertigen de tien spelers aanvullen in een spectaculaire openings- of slotscène?! Bovendien komt er daardoor een veelvoud aan familie en vrienden kijken. Want ook een kleine podiumrol is al bijzonder genoeg om eigen publiek mee te nemen. Zie je zo’n oplossing zitten?

Golden Girls on Tour!

woensdag 21 juni 2017 - 15:02

Beste Anne, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Heb je er al aan gedacht op Golden Girls optredens te verzorgen op plekken via het netwerk van de dansende dames? Ik kan me zo voorstellen dat een aantal van hen het zelf ook heel leuk vindt om ‘gigs’ te regelen.

SLOPERA

donderdag 15 juni 2017 - 9:17

Beste Wouter, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Als ik jou projectomschrijving lees, vraag ik me onmiddellijk alf waarom je de productie in het theater wil laten afspelen? In Zuilen zelf zou je mooi in NUtrecht terecht kunnen. Ook een buurtsafari biedt mooie kansen om het publiek te buurt daadwerkelijk te laten ervaren en met andere ogen te laten kijken naar de woonomgeving waarover je verhaal gaat. Heb je deze mogelijkheden de revue laten passeren?

Pijnlijke melodie Educatie

donderdag 15 juni 2017 - 9:01

Beste Corina, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Rob heeft je al een aantal vragen gesteld om meer zicht te krijgen op je plan. Ik geef je alvast de tip om contact te zoeken met een ander project in Den Haag, dat onlangs op jij maakt het mee stond: Florence rockt senioren rockbands. Zij hebben inmiddels ervaring en netwerk, waar je je voordeel mee kunt doen voor Grey Vibes. https://www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/florence-rockt-0

Knotsgekke Voertuigen Parade

maandag 22 mei 2017 - 17:53

Beste René, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik ben bekend met de Ontdekfabriek en haar talrijke kinderactiviteiten in het Strijp-gebouw. Hoe zorg je er voor dat nu ook jongeren en volwassenen meedoen met het ontwerpen en bouwen van de creatieve voertuigen?

Zou toch fantastisch zijn als de parkeergarage tegenover het Blue Collar vol komt te staan met jullie knotsgekke creaties! Werken jullie voor dit project al samen met partners op Strijp? Zo ja, welke organisaties doen mee en wie ben je van plan om nog te benaderen?

Theaterroute Oeverloos

maandag 22 mei 2017 - 17:43

Beste Renske, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb een aantal jaren geleden zelf ook een theaterwandeling met amateurs en professionals georganiseerd, in een natuurgebied Kruiszwin bij Anna Paulowna in gemeente Hollands Kroon. Dat was een samenwerking tussen Artiance, centrum voor de kunsten en het Hoogheemraadschap om bij de lokale bewoners draagvlak voor een waterberging te creëren. https://www.landschapnoordholland.nl/nieuws/iedereen-welkom-bij-opening-...

Op je Facebookpagina @theaterroutteoeverloos lees ik dat jullie audities en kick-off achter de rug hebben. Kun je aangeven welke mensen meespelen en wie de amateurs zijn die zich hebben aangemeld om mee te doen?

Online lees ik dat startpunt van de theaterroute een bierbrouwerij is; dat is ook als eindpunt van de theaterroute een uitgelezen plek. J Is de brouwerij ook een samenwerkingspartner en vindt er ook daar een afsluitende scène plaats? http://www.bd.nl/oss/theaterroute-oeverloos-strijkt-neer-in-oijen~a328e3ce

Experiment on Ice

vrijdag 12 mei 2017 - 16:13

Je organiseert het event van 28 augustus tot 2 september 2017. Mag ik je vragen waarom je het niet in een winterse periode doet? Het lijkt mij logisch dat de publieksaandacht voor schaatsen, ijs en schaatscultuur groter is in de koude maanden dan aan het eind van de zomervakantie. Of hebben jullie onderzoeks informatie dat de nieuwe ijstijd over een paar maanden aanbreekt? ;-)

"Het droevige lied van Klaveren Vrouwke"

vrijdag 12 mei 2017 - 15:46

Beste Frans, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je werkt toe naar een openlucht theaterproductie in september. Klopt mijn vooronderstelling dat je al veel organisatorische zaken voor elkaar hebt, zoals (amateur) spelers en samenwerkingspartners? Geef daar gerust voorbeelden van. Met name vernieuwende en experimentele elementen verdienen de aandacht op dit platform.

Ik denk dat je veel baat hebt bij het ophalen van expertise van een project dat eerder subsidie heeft gekregen van Jij maakt het mee. Het heet de Dodendraad leeft en is van stichting Verhalis: www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/dodendraad-leeft

Buiten de lijnen! 2017

vrijdag 28 april 2017 - 20:56

Als je daar vele vakanties hebt doorgebracht, ga ik er van uit dat je daar net als ikzelf fantastische vakanties hebt gehad. Maar als organisator van een dergelijk project is het zinnig om een kijkje in de keuken te krijgen; zeg maar achter de schermen van Buitenkunst. Dat wat je als deelnemer niet ziet. Op dat niveau contact leggen en informatie uitwisselen lijkt me een nuttige ervaring, waardoor Art Yourself op een aantal vlakken niet het wiel hoeft uit te vinden. Of denk je alles al te hebben uitgedokterd?

Je beoogt een mix van deelnemers die wel en geen culturele ervaring hebben. Hoe pak je dat aan? 

Florence Rockt!

vrijdag 28 april 2017 - 20:47

Goed dat jullie het al zo goed hebben ingebed en dat het netwerk aanwezig is en bereid om een steentje bij te dragen aan Florence Rockt. Keep on rocking!

Experiment on Ice

vrijdag 28 april 2017 - 20:43

Beste Madelene, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Het daadwerkelijk mixen van sport en cultuur is een mooi gegeven dat mooie kansen biedt voor actieve beoefening. In hoeverre zijn de onderzoeksresultaten basis voor uitwerking in schaats/kunstprojecten?

Je bent op zoek naar kunstenaars die mogelijk interesse hebben om deel te nemen aan je experiment. Mijn tip is om contact op te nemen met stichting Kulturele Haadstêd 2018. De medewerkers van deze stichting hebben contact met heel veel Friese kunstenaars, omdat Leeuwarden volgend jaar culturele hoofdstad is: www.2018.nl

Bonaire Vibes

vrijdag 28 april 2017 - 20:31

Beste Marieke, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Fundashon Plataforma Kultural is bekend met het Fonds voor het Cultuurparticipatie met jullie eerdere projecten. Hoe sluit Bonaire Vibes aan bij het experimentele karakter van Jij maakt het mee?

Je vraagt hoe nieuwe media creatief in te zetten. Ik zou beginnen met het aanmaken van accounts op bij jongeren populaire sociale media: http://www.marketingfacts.nl/berichten/nationale-social-media-onderzoek-...

Wat trending is in jouw specifieke doelgroep, naast Instagram en Snapchat? Daar kom je snel genoeg achter als je het aan de 12-18 jarigen vraagt. Bovendien kunnen ze actief mee helpen met het opzetten en levendig maken van deze accounts. Nu hebben jullie alleen Facebook en Youtube, die best een opfrisactie kunnen krijgen. Mijn tip is dus: creëer een levendige online community in aanloop naar Koninkrijksdag.

Florence Rockt!

woensdag 19 april 2017 - 18:07

Beste Eline, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Ik zie dat je er al een heel denk mee traject op hebt zitten en dat er al heel wat vragen zijn gesteld en beantwoord. Mooi dat de betrokkenheid van de seniorenbands zo groot is dat ze betrokken zijn bij je projectplan en er volledig achter staan. Mij resteren een vraag over de bandcoaches met daaraan gekoppeld een suggestie. Wie zijn de huidige bandcoaches? Den Haag staat niet voor niets bekend als rockstad; is het een idee om iets oudere muzikanten Hagenezen als coach in te schakelen? Neem bijvoorbeeld de bandleden van Golden Earring. Bandcoaching door en voor senioren, gebeurt dat al of zie je het wellicht als een serieuze optie?

Buiten de lijnen! 2017

woensdag 19 april 2017 - 17:51

Beste Sebastiaan, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Je idee lezend, moet ik meteen aan een vergelijkbaar project denken, dat al vele jaren bestaat en succesvol is: Buitenkunst. Ik heb zelf vroeger als deelnemer meegedaan aan de culturele vakantieweken in Drontten en Drenthe. Voor jou ter inspiratie: www.buitenkunst.nl Ik zou als ik jou was zeker contact opnemen met de organisatoren en ze vragen om hun rijke ervaring met actieve cultuurparticipatie door jongeren te delen.

Sites of Memory Oost

maandag 3 april 2017 - 21:35

Je reacties op onze vragen lezende, gaat er bij mij een (flits)lampje branden. In 2016 was ik coach van Unzine, een jij maakt het mee aanvraag rondom kinderen en fotografie in de Spaarndammerbuurt te Amsterdam Oost. Zou je de samenwerking met dit initiatief kunnen zoeken? https://www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/unzine

Orchestra With Signs

maandag 3 april 2017 - 21:24

Jouw uitwisseling met Giovanni lezende, ontstaat bij mij het idee dat je de mensen die meedoen aan dit project actief kunt inzetten om de video 'viral' te laten gaan. Als je een mooie video op You tube Plaatst, met een goede tekstuitleg en webverwijzing er bij, kun je 'jouw' ensembles expliciet vragen om het via hun persoonlijke sociale media kanalen te delen. Daardoor bereik je veel netwerken rondom mensen die deze manier van muziek maken beoefenen en waarderen. Is dat een idee waar je iets mee kunt?