menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coaches ondersteunen
met hun expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

Festival Swettehiem 2018

vrijdag 2 maart 2018 - 15:27

Beste Theo, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Maakt het festival Swettehiem deel uit van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018?

Giovanni geeft aan dat je je het beste kunt focussen op het deelproject dansparticipatie om in aanmerking te komen voor een jij maakt het mee subsidie. Heb je al contact met senioren en jongeren in de wijk die mee willen doen met het maken van een voorstelling? Heeft de dansprofessional al gesprekken met deze (potentiële) deelnemers om te achterhalen wat ze wel en niet willen? Hoe bereik je anderen in de wijk? Het is goed als je daar meer informatie over geeft, dan kunnen we meedenken.

Koning Hero en het Meisje

maandag 26 februari 2018 - 16:52

Beste Hillechien, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Als schouwburg in Hoorn zal Het Park al vele culturele samenwerkingen tot stand hebben gebracht. Met wie trekken jullie op om podium van de stad te zijn? Ik raad je zeker aan om in gesprek te gaan met Ingrid Docter, artistiek leider van stichting Op Roet. Zij weet uit ervaring heel goed hoe je verbindingen maakt tussen West-Friesland en een productie. Groet, Daniëlle.

Akoestisch podium Kasteeltuinconcerten

zaterdag 24 februari 2018 - 20:11

Dank voor het beantwoorden van de door ons gestelde vragen. Ik focus me nu even op de beoogde doelgroepen. Jullie creëren een nieuw semi-akoestisch livepodium voor diverse kwetsbare doelgroepen en streven er naar om jongvolwassenen met autisme, eenzame en/of dementerende ouderen en lichamelijk en/of geestelijk beperkten uit te nodigen; om onder intensieve begeleiding (in samenwerking met zorginstellingen) te komen genieten van de lokale muzikanten.

Dat is een mooie stip aan de horizon, maar via welke tussenstappen ga je dat voor elkaar krijgen? Doen de kwetsbare doelgroepen aan actieve cultuurparticipatie door zelf muziek te maken en/of zijn het festivalbezoekers die naar muziekoptredens komen luisteren? En hoe profileer je het podium? Iedere festivaldag voor een andere ‘kwetsbare doelgroep’ of een bonte mix van mensen zonder kwetsbaar-stempel?

Iedereen wil graag worden aangesproken op zijn/haar talenten en niet in een hokje kwetsbaar worden geplaatst, zeker niet op een muziekfestival. De organisatie 5D maakt al jaren toegankelijke theaterproducties en theatrale installaties voor festivals. Wellicht dat je bij 5D ervaringsdeskundigheid kunt opdoen: www.wijzijn5d.nl

Hutspot the Musical

zaterdag 24 februari 2018 - 19:51

Ik zie het op de website staan, met vlaggetjes erbij. Netjes hoor. Ik ben benieuwd naar de reacties van de mensen die zich al hebben aangemeld.

Hutspot the Musical

donderdag 8 februari 2018 - 20:45

Praktische tip: neem het overleg met je projectgroep op, bijvoorbeeld met de audio opname knop op je telefoon. Vaak zeggen mensen hele zinnige dingen, die ze dan ter plekke ook nog eens prachtig onder woorden brengen. En zit je als fondsaanvrager weer achter de computer om teksten te maken over je project, weet je nog wel wat ze bedoelden maar niet meer hoe het is geformuleerd. Bespaar je deze zoektocht naar de juiste woorden en luister het dan gewoon even terug. 

Akoestisch podium Kasteeltuinconcerten

donderdag 8 februari 2018 - 19:54

Beste Geert, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik ben onder de indruk van de aftermovie op jullie website. Wat een groot festival realiseren jullie in de Kasteeltuinen Helmond! En dat al 17 jaar lang met nu maar liefst veertigduizend bezoekers in 2017. Wat me opvalt is dat jullie nu volledig op sponsors en omzet draaien. Wat is de inhoudelijke motivatie om een subsidieaanvraag te doen?

Jullie doel is om in 2018 een semi-akoestisch podium te realiseren voor de muzikanten uit Helmond en omstreken. Kan me zo voorstellen dat je als festivalorganisatie in de loop van de tijd een regionaal muzikantennetwerk hebt opgebouwd. Heb je al bands, muziekgroepen en -instellingen gepolst? Wat zijn hun reacties en wat is de behoefte van uit die hoek?

En wat versta je onder kwetsbare groepen? Zijn dat bijvoorbeeld minima, nieuwkomers of mensen met een beperking? Kwetsbare groepen is een containerbegrip, waar ieder zijn persoonlijke inkleuring aan geeft. Kan je benoemen aan wie je graag een podium wilt bieden en hoe je daarmee concreet invulling geeft aan de wens tot een inclusieve samenleving? Bedenk me tot slot een slogan: een muzikaler Helmond voor iedereen. Dat hoor je in de Kasteeltuinen! :-)

Hutspot the Musical

maandag 29 januari 2018 - 13:14

Beste Jan, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Op jullie eigen Facebookpagina prijken foto’s van de eerste twee repetitiebijeenkomsten in januari. Zo te zien is er belangstelling om mee te doen aan Hutspot the Musical. Dat is heel leuk! Wat is de motivatie van de huidige deelnemers om mee te doen? Wat willen ze leren door mee te doen aan deze muzikale theaterproductie? Kun je daar een beeld van schetsen?

De website van Niet REmmen is net nieuw en de info volledig Nederlandstalig. Omdat jullie nadrukkelijk ook op zoek zijn naar deelnemers met een diverse culturele en sociale achtergrond is het handig om sitebezoekers te wijzen op het bestaan van Google translate. Dat maakt het begrijpen van de tekst en invullen van het webformulier net even laagdrempeliger.

Mond tot mond reclame werkt verreweg het beste om meer deelnemers te werven. Vraag aan de huidige deelnemers om een kennis mee te nemen naar een repetitie als ‘proefles’. Kijk voor inspiratie op de Facebookpagina van het succesvolle initiatief Zing Nederlands Met Me. www.facebook.com/ZingNederlandsMetMe

Fotofestival aan de Maas 2018

maandag 29 januari 2018 - 10:52

De randprogrammering klinkt goed! Zelf ben ik ook vrijetijdsfotograaf en het activiteitenaanbod spreekt me aan. Zowel FotoWalk, Magie uit de Maas, Straatfotografie, what else?, Urban Photo Race, Om honger van te krijgen, Kijkje in de glazen bol, Street art route als Stadsnatuur van dichtbij zijn workshops die verleiden om met een nieuwe blik naar de wereld om je heen te kijken en observaties vast te leggen met behulp van diverse fototechnieken (een cyanotype met water van de Maas klinkt inderdaad als magie).

Je meedenkvraag richt zich op het bereiken van de doelgroep jongeren, zodat ze daadwerkelijk meedoen. Heb je al contact met het SKVR www.skvr.nl en MBO onderwijsinstellingen zoals het Zadkine- en Albedacollege?

Fotofestival aan de Maas 2018

maandag 29 januari 2018 - 10:25

Beste Hans, aan wie jij je antwoorden richt is niet van belang. Wel van belang is dat je aanvraag nu veel helderder omschreven is en dat is mooi. Groet Daniëlle

WOODROCK

zondag 14 januari 2018 - 12:57

Beste Joop, wat fijn dat jullie heb benodigde aantal punten hebben gehaald. Ik wens de houtclub Ede en ROS community veel succes en plezier met Woodrock.

Het heilige hert van Cambuur

zondag 14 januari 2018 - 12:49

Beste Skoft&(mien)Ski(e)p, proficiat met jullie 95 punten, een geweldige score. :-)

Ik kom in juni graag naar de voorstelling kijken! Heel veel plezier en succes met het complete traject.

Fotofestival aan de Maas 2018

zondag 14 januari 2018 - 10:43

Beste Hans, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Fondsadviseur Anne geeft aan dat jouw aanvraag zich meer moet richten op het experiment en op actieve deelname tijdens het festival.

Jouw meedenkvraag richt zich op het betrekken van jongeren en hoe ze te motiveren om seriematig fotowerk in te sturen. Jullie zijn al actief op Instagram en Flickr, mijn tip is om actief van die sociale media gebruik te maken om je doelgroep te bereiken en mee te laten doen. Laat (jonge) fotografen beelden plaatsen op hun eigen accounts, met een toepasselijke en goed vindbare hashtag zoals #Maasfotoserie of #FfadM. De x-aantal beste fotoseries krijgen tijdens het festival als prijs een workshop van een bekende fotograaf. Die beelden kun je ter plekke printen of op beeldschermen tonen en maken dan ook onderdeel uit van de expositie tijdens Fotofestival aan de Maas.

Dit is een meedenkadvies om je op een nieuw spoor te zetten, succes met het bedenken van een variant die perfect bij FfadM past.