menu denk mee beslis mee maak mee

Daniëlle Koelemij

 

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Daniëlle Koelemij

Werkzaam bij: 
iDee Doet


Daniëlle Koelemij is FCP-coach. De coach ondersteunt
met zijn/haar expertise projecten bij hun aanvraag.

Expertise: 
Juist in het creatief denken zit het vermogen om inventieve oplossingen te vinden. iDee Doet, creatief partner: droomt, durft, denkt én doet mee. Met haar deskundigheid op het gebied van cultuur, onderwijs en politiek verbindt Daniëlle Koelemij mensen en ideeën aan elkaar, om samen droomplannen te realiseren. iDee: trainer│adviseur│coach; Doet: evenementenorganisatie│fondswerving; identiteit: communicatie in woord en beeld│sociale media│cultureel ondernemer. www.ideedoet.nl

Recente reacties

Vrijheidsbeelden

woensdag 19 april 2017 - 18:12

Nog een inspiratietip: http://www.rektoverso.be/artikel/culturele-projecten-binnen-de-gevangenis-0

Florence Rockt!

woensdag 19 april 2017 - 18:07

Beste Eline, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Ik zie dat je er al een heel denk mee traject op hebt zitten en dat er al heel wat vragen zijn gesteld en beantwoord. Mooi dat de betrokkenheid van de seniorenbands zo groot is dat ze betrokken zijn bij je projectplan en er volledig achter staan. Mij resteren een vraag over de bandcoaches met daaraan gekoppeld een suggestie. Wie zijn de huidige bandcoaches? Den Haag staat niet voor niets bekend als rockstad; is het een idee om iets oudere muzikanten Hagenezen als coach in te schakelen? Neem bijvoorbeeld de bandleden van Golden Earring. Bandcoaching door en voor senioren, gebeurt dat al of zie je het wellicht als een serieuze optie?

Art Yourself 2017

woensdag 19 april 2017 - 17:51

Beste Sebastiaan, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Je idee lezend, moet ik meteen aan een vergelijkbaar project denken, dat al vele jaren bestaat en succesvol is: Buitenkunst. Ik heb zelf vroeger als deelnemer meegedaan aan de culturele vakantieweken in Drontten en Drenthe. Voor jou ter inspiratie: www.buitenkunst.nl Ik zou als ik jou was zeker contact opnemen met de organisatoren en ze vragen om hun rijke ervaring met actieve cultuurparticipatie door jongeren te delen.

Vrijheidsbeelden

maandag 10 april 2017 - 17:17

Beste Peter, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Je idee lezend, moet ik meteen aan een dergelijk project bij de Zuiderburen denken, waarvan ik paar jaar geleden een indrukwekkende expositie Buiten Beeld heb bezocht. Online heb ik er info over opgeduikeld, voor jou ter inspiratie:

https://bibliotheekgent.wordpress.com/2012/12/17/buiten-beeld-brieven-en...

Mooi dat je op deze wijze aan de slag wilt met deze specifieke doelgroep. In Nederland heeft de organisatie Exodus veel ervaring met het werken met gedetineerden. Heb je daar al contact mee?

Sites of Memory Oost

maandag 3 april 2017 - 21:35

Je reacties op onze vragen lezende, gaat er bij mij een (flits)lampje branden. In 2016 was ik coach van Unzine, een jij maakt het mee aanvraag rondom kinderen en fotografie in de Spaarndammerbuurt te Amsterdam Oost. Zou je de samenwerking met dit initiatief kunnen zoeken? https://www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/unzine

Orchestra With Signs

maandag 3 april 2017 - 21:24

Jouw uitwisseling met Giovanni lezende, ontstaat bij mij het idee dat je de mensen die meedoen aan dit project actief kunt inzetten om de video 'viral' te laten gaan. Als je een mooie video op You tube Plaatst, met een goede tekstuitleg en webverwijzing er bij, kun je 'jouw' ensembles expliciet vragen om het via hun persoonlijke sociale media kanalen te delen. Daardoor bereik je veel netwerken rondom mensen die deze manier van muziek maken beoefenen en waarderen. Is dat een idee waar je iets mee kunt? 

taalstaaltjes festival

maandag 3 april 2017 - 21:13

Hoe zet je mond-tot-mond werving in? Mijn tip is om buzz te creëren binnen je doelgroep. Heb je daar een goed idee voor in je plan? De kinderen die je wilt bereiken lezen de krant niet en je weet hoe het gaat met marketing: als kinderen enthousiast zijn en elkaar aansteken, gaan ouders er in mee. 

Hoogmoed

donderdag 30 maart 2017 - 17:38

Beste Milou, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je ruim uitgewerkte idee lezend, moet ik meteen aan Festival Havenwerk in Deventer denken. Online research leert me dat dat jongerentheaterfestival door jullie zelf wordt georganiseerd. Leuk! Ik kan me voorstellen dat je via dat landelijke netwerk een experimenteel avontuur aan je plan kunt toevoegen. Heb je daar als Theaterschip zelf al ideeën bij ontwikkeld?

Orchestra With Signs

maandag 13 maart 2017 - 18:10

Beste Kay, leuk dat je mijn suggestie overneemt. De videobegroting is inderdaad niet bizar hoog, Door je toelichting snap ik het wel. 

Sites of Memory Oost

maandag 13 maart 2017 - 18:06

Beste Danka, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken.

Je wil graag cultureel divers publiek uit Amsterdam Oost actief betrekken bij dit project en meer bewust maken van de geschiedenis en identiteit van de buurt. Het Amsterdam Roots Festival vindt plaats in het Oosterpark en heeft net als de partners Afrovibes en Poetry Circle Nowhere ervaring met actieve cultuurparticipatie projecten. Kun je aangeven met welke partners in de buurt je al samenwerkt en welke nieuwe partners je voor ogen hebt om zoveel mogelijk wijkbewoners te bereiken en ze te verleiden om met jullie in zee te gaan en de boottocht langs de locatievoorstellingen te maken? Wat is er vernieuwend en experimenteel aan Sites of Memory Oost ten opzichte van jullie vorige projecten? Vanuit dat uitgangspunt kunnen we met je meedenken.

Orchestra With Signs

zondag 5 maart 2017 - 19:56

Fijn dat het goed gaat met Sysmito! In je antwoord aan Joop van Liere schrijf je dat je een video van vier minuten voor ogen hebt. Ik weet dat naast filmen vooral de montage een tijdsintensieve klus is, maar de verhouding kosten en beoogd resultaat lijken hierdoor wel uit balans. Hoe zie jij dat? Een documentaire is veelomvattender dan een korte impressie. Zou je wellicht de workshops online kunnen publiceren (die je dan simpel registreert, zoals met go pro, telefoon of eenvoudige camera)? Dan kunnen meer mensen leren dan alleen de deelnemers. Is dat een geschikte manier om je bereik te vergroten? Zie je andere mogelijkheden?

Vita Circus Feest

zondag 5 maart 2017 - 19:34

Beste Lennie, welkom op jij maakt het mee. Laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Het 20-jarige jubileum van het A’dam Roots Festival vindt plaats in het Oosterpark. Kun je aangeven met welke partners in de buurt je al samenwerkt en welke nieuwe partners je voor ogen hebt om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en ze te verleiden om mee te doen aan jullie acrobatische voorstelling over feestvieren?

taalstaaltjes festival

dinsdag 28 februari 2017 - 22:04

Beste Jan, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb online research gedaan, waardoor ik een beeld heb van de DRU Cultuurfabriek in Ulft en het Taalstaaltjesfestival www.taalstaaltjes.nl/festival.

Je meedenkvraag is hoe je de 4 tot 6 jarigen kan betrekken. Mijn vraag is: heb je al een samenwerking met de bibliotheek en kinderdagverblijven? 

Orchestra With Signs

dinsdag 28 februari 2017 - 21:55

Je vraagt wat interessant is voor de kijker in de te maken mini-documentaire Orchestra with Signs. De totstandkoming van het samenspel tussen wereldmuziekorkest, vrouwenkoor en Sysmito percussiegroep is misschien wel interessanter dan het uiteindelijke optreden zelf. Het resultaat volgt immers uit het proces. Wat heb je zelf voor ogen? (2 van 2)

 

Orchestra With Signs

dinsdag 28 februari 2017 - 21:55

Beste Kay, welkom terug op jij maakt het mee. Bij het lezen van je projectidee herinner ik me jouw eerdere aanvraag uit 2015: www.jijmaakthetmee.nl/aanvraag/sysmito. Laat ik mezelf opnieuw kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Je huidige aanvraag richt zich meer op Utrecht dan Amsterdam. Heeft dat een speciale reden? (1 van 2)

Theater Na de Dam

maandag 30 januari 2017 - 20:14

Je schrijft in je meedenkvraag: ‘’Wij zijn een organisatie die niet expliciet mensen met een bi- of multiculturele achtergrond aantrekt. Die keuze is inherent aan ons DNA.’’ Kun je toelichten wat het DNA van Theater na de Dam is?

En heb je een verklaring jouw constatering dat jullie organisatie niet expliciet jongeren aantrekt die diversiteit vertegenwoordigen? Jullie komen graag met ze in contact. De kortste lijn naar deze jongeren loopt volgens mij via jullie lokale partners. Heb je hen al gevraagd hierover mee te denken? Wat zien zij als mogelijkheden om deze doelgroep te betrekken, in het maakproces en als publiek?