menu denk mee beslis mee maak mee

Theaterroute Oeverloos

Unieke theaterroute aan de oevers van de Maas...

Stichting Oss Cultureel
2 september 2017 tot 3 september 2017

€8.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Theaterroute Oeverloos

Unieke theaterroute aan de oevers van de Maas voor en door lokale talenten

afbeelding van Renske van van Grinsven

Ingediend door:

Renske van van Grinsven

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we bezoekers uit de stad naar deze kleinschalige en charmante theaterroute krijgen die plaatsvind in het buitengebied van de stad Oss?

Wat ga je doen?: 

De oevers van de Maas vormen het unieke decor van het Theaterroute Oeveloos. De Gemeente Oss bestrijkt het Maasgebied tussen Ravenstein en ’t Wild, een unieke strook natuurgebied, dorpjes, landerijen, akkers en romantische plekjes. De Theaterroute heeft de ambitie om iedere twee jaar neer te strijken op een andere plek aan de oevers van de Maas om oeverloze, bijzondere, lokale verhalen te vertellen aan een breed publiek. Het lokale talent krijgt een podium en leert met en van professionele theatermakers en kunstenaars in een avontuurlijke productie. De Theaterroute speelt 20 keer tijdens het weekend van 2&3 september en voert het publiek langs onverwachte locaties met kleinschalige en grotere scenes. 

Theaterroute Oeverloos wordt voor én DOOR Ossenaren gemaakt, we beogen daarmee een toegankelijke sfeer voor een brede doelgroep. Er is een ontmoetingsplein waar mensen voor en na de route elkaar kunnen ontmoeten: denk aan intieme performances, sfeervolle zitplekjes, picknick kleedjes, fijne muziek en leuke horeca. Het artistieke team van de theaterroute zet expliciet in op betekenisvolle scenes, die tegelijkertijd ook toegankelijk zijn. Mensen zullen verrast en geroerd worden door een unieke theaterroute die hen voert langs 10 locaties en daarmee optredens op bijzondere locaties aan de oevers en op de dijken van de Maas. 


afbeelding van Daniëlle Koelemij

Beste Renske, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik heb een aantal jaren geleden zelf ook een theaterwandeling met amateurs en professionals georganiseerd, in een natuurgebied Kruiszwin bij Anna Paulowna in gemeente Hollands Kroon. Dat was een samenwerking tussen Artiance, centrum voor de kunsten en het Hoogheemraadschap om bij de lokale bewoners draagvlak voor een waterberging te creëren. https://www.landschapnoordholland.nl/nieuws/iedereen-welkom-bij-opening-...

Op je Facebookpagina @theaterroutteoeverloos lees ik dat jullie audities en kick-off achter de rug hebben. Kun je aangeven welke mensen meespelen en wie de amateurs zijn die zich hebben aangemeld om mee te doen?

Online lees ik dat startpunt van de theaterroute een bierbrouwerij is; dat is ook als eindpunt van de theaterroute een uitgelezen plek. J Is de brouwerij ook een samenwerkingspartner en vindt er ook daar een afsluitende scène plaats? http://www.bd.nl/oss/theaterroute-oeverloos-strijkt-neer-in-oijen~a328e3ce