menu denk mee beslis mee maak mee

Tess

of De negen levens van Maria Tesselschade

Theatergroep Horizon
1 januari 2018 tot 27 mei 2018

€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Tess

of De negen levens van Maria Tesselschade

afbeelding van Marco Smidt

Ingediend door:

Marco Smidt

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Wij zoeken naar oplossingen voor: tribune, theatertechniek, akoustiek in de kerk, kaartverkoop en controle, vervoer decor

Wat ga je doen?: 

Theatergroep Horizon gaat compleet buiten haar comfort zone. Normaal gesproken spelen we onze voorstellingen in theater De Vest in Alkmaar.  We begeven ons dit jaar op het locatietheatervlak. In de monumentale Grote Kerk van Alkmaar zal een musical opgevoerd worden over een historische vrouw: Maria Tesselschade. In De Grote Kerk van Alkmaar bevindt zich het beroemde Van Hagerbeer/Schnitger orgel. Wij willen dit orgel graag gebruiken tijdens de voorstellingen. Maar dat gaat niet zomaar. Er zijn maar een paar organisten die het orgel mogen bespelen. 

Theatergroep Horizon en De Grote Kerk van Alkmaar vieren volgend jaar hun jubileum. Theatergroep Horizon bestaat 40 jaar en De Grote Kerk bestaat 500 jaar. Onder het motto: wie jarig is trakteert! willen wij het publiek in Alkmaar en omstreken trakteren op een eigen geschreven musical over een historische vrouw in een historisch monument, ondersteund door een historisch orgel. 

We lopen tegen een aantal zaken aan: hoe regel je een tribune voor 500 mensen?, wat doe je met verlichting?, hoe ga je om met de galm in de kerk?, hoe regel je de kaartverkoop?, Wat doe je met decor als je zo'n prachtige kerk tot je beschikking hebt?, waar haal je 40 kostuums uit de Gouden Eeuw vandaan? Dat zijn zomaar een aantal uitdagingen waar we vollop mee bezig zijn en wat extra kosten met zich meebrengt. We kunnen jullie steun dan ook goed gebruiken.


afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Marco,

Ook namens mij welkom bij Jij Maakt het Mee. Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met jullie mee om tot een goede aanvraag te komen. 

Ik kan me voorstellen dat een andere locatie flink buiten jullie comfort zone ligt en heel wat uitdagingen met zich mee brengt! Wel zoek ik - net als Lidian - nog naar de manier waarop jullie aansluiten bij de doelstellingen van het fonds. In een verdere uitwerking van de aanvraag zou ik daar graag meer over lezen. Aanvullingen kan je doen door te klikken op Bewerken en dan Denk mee (meer projectinformatie). Succes!

Johanneke

afbeelding van Lidian Fleers

Beste Marco, welkom op Jij maakt het mee. Ik denk graag met je mee over je project en kijk daarbij met name naar de subsidievoorwaarden van Jij maakt het mee. Dit platform is bedoeld voor experimentele projecten die bijdragen aan de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd. Wij vinden een project experimenteel wanneer jij door samen te werken met andere partijen: nieuwe kunstvormen of werkwijzen gebruikt; er nieuwe disciplines ontstaan; bijzondere deelnemersgroepen bereikt; nieuwe media creatief inzet; of jij op jouw manier inspeelt op de veranderende mogelijkheden in de sector. Je schrijft dat vooral de theatergroep buiten de comfortzone gaat treden, door op een andere locatie te spelen. Locatietheater an sich is echter niet vernieuwend. In hoeverre is er ook echt sprake van een experimentele of vernieuwende werkwijze die bijdraagt aan een nieuwe artistiek-inhoudelijke ontwikkeling van de spelers die  interessant is voor de amateursector? Met welke inhoudelijke partners werken jullie samen en wat is de toegevoegde waarde van die samenwerking? Om in aanmerking te komen voor subsidie zou ik die aspecten wat duidelijker willen teruglezen in de linkerkolom. 

Tip: Kijk of je via bijv. Artiance of het Brug Theater Festival in contact kan komen met een ervaren producent. Die kan je helpen bij de praktische vragen. 

Succes!