menu denk mee beslis mee maak mee

(re) Use your Muse

Rommel op straat tot kunst verheven

De Stichtse Muzen
16 juni 2018 tot 27 juni 2018

€5.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

(re) Use your Muse

Rommel op straat tot kunst verheven

afbeelding van Henk van der Veen

Ingediend door:

Henk van der Veen

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Waar kun je zo'n workshop het beste geven?

Wat ga je doen?: 

Kunstenaars als Picasso gebruikten vaak gevonden spullen om de mooiste kunstwerken van te maken. Schuilt er in jou ook een Picasso?
Schuilt in de rommel die jij op straat vindt misschien een verborgen schat?
Kunst wordt door veel kunstenaars wel omschreven als 'een andere manier van kijken'.
Als jij oog hebt voor het bijzondere in het alledaagse, als jij een waardevol kunstwerk ziet, waar iemand anders alleen maar ouwe troep ziet, is dit een leuke manier om dat talent verder uit te werken. 
Je leert tijdens een workshop alles over wat in de kunst met een grote K internationaal wel wordt omschreven als 'gefundenes fressen' (gevonden eten), 'art trouvé' (gevonden kunst) en 'ready mades' (kant en klare kunst van de straat). In Nederland noem dat ook wel 'Straatjut kunst'.  
Na de inleidende workhop ga je zelf de straat op, met je smart phone foto's maken en bewerken, en je leert hoe 'waardeloze' alledaagse troep opeens een bijzondere betekenis krijgt, door hoe jij er naar kijkt, wanneer je het inlijst of op een sokkel plaatst, er iets over schrijft of op een andere manier presenteert of benadert. Maar je kunt evengoed je ingebrachte materiaal wetenschappelijk benaderen, of literair, of als milieudeskundige. De workshops bieden je allerlei ideeën om je helemaal creatief uit te leven en je talenten te ontplooien.
 


afbeelding van Martine Rippen

Hoi! Ik ben Martine en ik denk de komende tijd graag met je mee vanuit mijn rol als adviseur. Allereerst welkom op het platform! 

Ik ben benieuwd wie je doelgroep is. En hoe je deze doelgroep wilt bereiken.  

Bij Jij maakt het mee is het ook van belang dat je een samenwerking aangaat. Kun je hier al iets meer over vertellen? 

Weet je hoe je de tekst verder kan aanvullen? Onder "Bewerken" vind je bij het tabblad "Denk mee (meer projectinformatie)" meer invulvelden. Succes!