menu denk mee beslis mee maak mee

Raakvlak academie

Investeren in muzikaal talent

Stichting Raakvlak
1 januari 2018 tot 31 december 2018

€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Raakvlak academie

Investeren in muzikaal talent

afbeelding van Arnold Fransen

Ingediend door:

Arnold Fransen

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Voor dit project is Sticting Raakvlak opgericht maar we willen een duidelijke scheiding tussen bestuur en projectleiders. Wij zijn nu beide zowel bestuur als projectleiders. Hoe kom je aan goede bustuursleden met ervaring met podiumkunsten.

Wat ga je doen?: 

Aanleiding en doel

vijf jaar organiseren we (Arnold Fransen namens “De vrienden van Frion”) een festival voor cliënten van Frion. Hierbij bieden we mensen met een beperking de kans om mee te doen in een theatershow, waarbij de cliënt gekoppeld wordt aan een bekende artiest.

Uiteindelijk resulteert dat ieder jaar in een mooie show. Maar ook de weg naar deze show is minstens zo belangrijk . De voorbereiding vraagt, net als het optreden zelf, veel van de deelnemers, maar het geeft ook heel veel plezier. Deelname draagt bij aan de ontwikkeling van de deelnemers op allerlei gebieden (sociaal, zelfbeeld/kennis, creativiteit, enz.). Na het festival vallen zij helaas vaak in een groot gat. Ze hebben kort mogen ruiken aan hoe leuk het is om samen op het gebied van theater, dans en muziek bezig te zijn. Hierin zelfstandig doorgaan is niet aan de orde. Wat we hebben ervaren is, dat vooral mensen met een verstandelijke beperking op hoog niveau of met een psychiatrisch beeld, hierin de aansluiting in het normale sociale leven missen.

Aansluiting vinden, een stap verder komen

Vanuit deze ervaring is het idee ontstaan mensen verder te helpen met hun passie op het gebied van muziek en of theater. We willen hen helpen het om uiteindelijk wél aansluiting te vinden en zich, binnen de bestaande mogelijkheden, verder te kunnen ontwikkelen. . Hiervoor is stichting Raakvlak opgericht.

Voor mensen met een beperking én muzikaal talent

We zijn er voor mensen met een beperking ( verstandelijk, sociaal, psychiatrisch) met een muzikaal talent. We willen hen serieus nemen in hun muzikale capaciteiten en de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen als student van de Raakvlak Academie. De student krijgt vanuit zijn zorginstelling de tijd en begeleiding om hieraan te werken. De student wordt gekoppeld aan een professionele muzikant die zogezegd zijn mentor wordt binnen een persoonlijk traject. We kiezen bewust voor professionals als begeleider om de kwaliteit & integriteit te borgen.

Wat willen we bereiken?

We willen de studenten muzikaal aansluiting laten vinden in het normale sociale leven, uitgaande van wat de student kan en wil. We kijken welke mogelijkheden hiervoor zijn binnen het bestaande circuit. Dit kan uitmonden in een plekje in een bestaande vereniging, orkest of band.

Nieuwe samenwerkingsverbanden, kennis delen

We willen nieuwe samenwerkingsverbanden leggen, om mensen te helpen die nu tussen wal en schip vallen. We willen kennis delen en deskundigheid bevorderen bij alle betrokken: van student tot muzikant tot vereeninging, orkest of band.

www.raakvlakacademie.nl

 

 


afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Arnold,

Welkom op Jij maakt het mee! Als adviseur van het Fonds denk ik de komende weken graag met jullie mee.

Wat goed dat jullie de creativiteit en het plezier van de clienten van Frion elk jaar weer weten te stimuleren. Met de Raakvlak Academie willen jullie investeren in muzikaal talent. Ik ben erg benieuwd hoe dat er precies uitziet en waarom jullie specifiek kiezen voor muziek. Ook lees ik graag meer over de professionals die je hierbij betrekt en met welke andere partijen je samenwerkt. Via Bewerken - Denk mee (meer projectinformatie) kan je je plan verder uitwerken.

Veel succes!