menu denk mee beslis mee maak mee

Oog op Mij - Het Onvergetelijke Kind

pleegzorg, kunstportret, kunst, sociaal,...

Dorchess
29 januari 2018 tot 25 juni 2018

€10.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Oog op Mij - Het Onvergetelijke Kind

pleegzorg, kunstportret, kunst, sociaal, maatschappelijk, pleegkind,

afbeelding van Dorcas de Koning

Ingediend door:

Dorcas de Koning

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
event organiser voor onthullings-event(s)

Wat ga je doen?: 

Oog op Mij

Ik maak levensgrote kunstportretten van en voor pleegkinderen (uit Rotterdam en omgeving) door een combinatie van fotografie en textieltechnieken. Daarmee wil ik de waarde van ieder kind als uniek en bijzonder mens uitdrukken. Het kind krijgt zijn/haar portret na expositie cadeau.

Onvergetelijk cadeau

Pleegkinderen kunnen zich opgeven als zij een portret willen. Bedrijven en particulieren verbinden zich aan een van deze kinderen door het portret voor hen te sponsoren.

Hoe gaat dat?

We zorgen voor een vertrouwelijke sfeer en beschermde omgeving. De kinderen komen eerst voor een fotosessie en mogen het textiel kiezen waarmee hun kunstwerk wordt gemaakt. Daarna kunnen ze het proces volgen en uiteraard zijn ze eregasten bij de feestelijke onthulling. Hierdoor komt kunst ook dichterbij kinderen en krijgen zij inzage in hoe het maakproces gaat.

Onthulling, een feest!

In een feestelijke bijeenkomst worden de pleegkindportretten onthuld. Tijdens de expositie komen verschillende kunstvormen aan bod, zoals muziek, poezie en dans en beeldende kunst. Kinderen en volwassenen worden betrokken bij het event - levendig en interactief. Op deze manier krijgen kinderen op positieve manier aandacht, en is er tegelijk aandacht voor het gegeven dat er nog te weinig pleeggezinnen beschikbaar zijn. Dit zou op twee momenten kunnen: eind januari tijdens de Week van het Vergeten Kind en een half jaar of jaar later opnieuw.

 


afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Dorcas,

Ook namens mij welkom op Jij Maakt het Mee. Ook ik ben benieuwd hoe jullie de aansluiting met Jij Maakt het Mee voor je zien. Als dat duidelijker is en de aanvraag verder is uitgewerkt denk ik als coach graag met jullie mee om te komen tot een goede aanvraag.

Johanneke

 

afbeelding van Dorcas de Koning

Hallo Johanneke,

Bedankt voor je feedback.

Ik zou voorafgaand of tijdens het expositie-event een workshop collage met textiel kunnen organiseren voor kinderen van midden- en bovenbouw en brugklas. Maa dit betekent wel dat de insteek van het project anders wordt. Dan zou de begroting ook aangepast moeten worden.

Ik zal eerst kijken naar andere financieringsmogelijkheden voor dit specifieke project en eventueel later naar aanleiding van mijn bevindingen een uitgebreider aanbod dan het huidige, meer gericht op amateurkunst, maken. Blijft dit project nog wel vindbaar voor mezelf, ookal wordt het niet online gezet?

afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Dorcas,

Dit project staat nu al online op Jij Maakt het Mee. Ik begrijp dat je je verzoek nu eerst even wilt terug trekken. Ik weet niet precies wat er dan met dit dossier gebeurt. Die vraag kan een medewerker van het fonds beantwoorden.

Over de suggestie om workshops toe te voegen aan het project wil ik je alvast meegeven dat JMHM zich richt op kunstebeoefening in de vrije tijd. Workshops binnen de context van onderwijs vallen daar niet onder. 

Veel succes met het project en met het zoeken van passende financieringsmogelijkheden!

Johanneke

afbeelding van Lidian Fleers

Beste Dorcas, welkom op Jij maakt het mee. Ik denk graag met je mee over in hoeverre dit project binnen de subsidieregeling past. Ik waardeer je inzet voor deze doelgroep. Binnen Jij maakt het mee ondersteunt het Fonds projecten waarbij amateurkunstenaars over een langere periode zich ontwikkelen in één of meerdere kunstvormen. Op dit moment zie ik in de omschrijving van dit project daar nog te weinig van terug. De kinderen zijn voornamelijk het onderwerp en wel betrokken, maar uiteindelijk maakt de professionele kunstenaar zelf het 'product'. M.a.w. ik zie nog te weinig uitwisseling tussen amateurs en professionals en mis een actieve bijdrage en specifieke ontwikkeling bij de amateurs in je omschrijving. Mocht daar wel sprake van zijn pas de omschrijving in de linkerkolom dan vooral daarop aan. En anders zou ik je adviseren om te kijken naar andere subsidiemogelijkheden, want dan past het helaas niet binnen de voorwaarden van Jij maakt het mee.