menu denk mee beslis mee maak mee

Mozart Festival

Concert, Kindervoorstelling en Concours m.b.t....

Zeeuws
15 augustus 2017 tot 30 september 2017

€5.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Mozart Festival

Concert, Kindervoorstelling en Concours m.b.t. Mozart

afbeelding van Cornelis Leurs

Ingediend door:

Cornelis Leurs

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Provinciale en nationale publiciteit genereren op radio en televisie

Wat ga je doen?: 

Het project bestaat uit verschillende activiteiten die worden georganiseerd in de periode van 23 t/m 30 september.

Uitvoering van het Requiem van Mozart en de Theresienmesse van Haydn

Op 23 en 30 september 2017 zal het Zeeuws Vocaal Ensemble het Requiem van Mozart en de Theresienmesse van Haydn uitvoeren onder leiding van Patrick van der Linden. Op 23 september in de Sint Jacobskerk te Vlissingen en op 30 september in de Maria Magdalenakerk te Goes. Het Ars Musica Orkest zal deze prachtige werken begeleiden. Ook wordt er samengewerkt met professionele musici en solisten. De uitvoering van het Requiem van Mozart zal een première zijn. Er is bewust niet gekozen voor de bekende, en veel uitgevoerde versie gecompleteerd door Süsmayer, maar die van Eipler, bewerkt door Patrick van der Linden. Deze versie, meer getrouw aan Mozart, is nog niet eerder uitgevoerd in de wereld.

Kindervoorstelling over Mozart

Er zal door een ervaren auteur (Arjen Uitbeijerse) een voorstelling geschreven worden voor basisschool kinderen, die betrekking heeft op Mozart. De voorstelling wordt uitgevoerd op 30 september in Goes. De uitvoering door de leden van het koor en orkest zal gericht zijn op de jeugd uit de omgeving. Hier zal de nodige publiciteit aan worden gegeven op de basisscholen in de regio. Er wordt zoveel mogelijk voor gezorgd dat er op de scholen in de voorafgaande periode aandacht wordt geschonken aan de kindervoorstelling zodat ouders en kinderen zich uitgenodigd voelen om deze voorstelling bij te wonen.

Mozart-concours

Op 30 september wordt er in Goes een Mozartconcours gehouden voor de jeugd tussen 6 en 20 jaar. Het betreft jeugd uit de regio die een instrument bespelen of zingen. Er kan worden meegedaan in 2 categorieën. De eerste categorie is voor jongelui van 6 tot 13 jaar, de tweede categorie is voor de jeugd van 13 t/m 20 jaar. Dit concours wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool maar zal ook via de media onder de aandacht van individuele kinderen worden gebracht. De opdracht is dat men 2 stukken voorbereidt, 1 vrij werk en 1 verplicht werk, met als thema Mozart. De deelnemers worden beoordeeld door een vakkundige jury. Het juryrapport ontvangen de deelnemers na afloop van het concours.

Doelen:

Verder professionaliseren van het ensemble. Het ensemble wil nog altijd groeien in samenklank, klankkleur, intonatie en expressie op het podium. Het Zeeuwse publiek, zowel jong als oud, enthousiasmeren voor klassieke muziek in het algemeen en de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart in het bijzonder. Het Zeeuws Vocaal Ensemble is een toonaangevend kamerkoor in Zeeland. De koorledden komen uit de wijde regio. De koorleden zijn in staat zelf het repertoire in te studeren, deels uit partijrepetities. Tijdens de repetities onder leiding van de dirigent wordt hard gewerkt aan samenklank, intonatie en stemvorming. Dit alles met de nodige ambitie en koordiscipline. Hierin is nog groei mogelijk en daar wil het ensemble verder verbeteren, onder andere door het project "Mozart Festival". Aan het eind van het project wil het ensemble zover gegroeid zijn dat de klank zeer homogeen is en datvde koorleden zelfstandig kunnen horen hoe hun klank in het koor is.

De ervaring leert dat er op scholen (zeer) beperkt aan dacht is voor de muzikale ontwikkeling van de kinderen. Met de kindervoorstelling over Mozart wordt nagestreefd om de zeer jonge jeugd (basisschool) kennis te laten maken met klassieke muziek. Hier geldt het bekende gezegde: jong geleerd, oud gedaan.

Het Mozart concours biedt kinderen, met reeds getoonde belangstelling voor (klassieke) muziek, een mogelijkheid zich aan het publiek te tonen en zich aan elkaar te meten. Hierdoor worden zij gestimuleerd in het maken en beleven van muziek.

Door de concerten wil het ensemble bijdragen aan de muzikale ontwikkeling van de luisteraars en ze laten genieten van de schoonheid van muziek en cultuur.

Behoudens het concert in Vlissingen vinden alle uitvoeringen plaats in de Gemeente Goes. Voor de deelname aan de jeugdvoorstelling en het concours worden jongelui uit Goes en omstreken benaderd.


afbeelding van Rob Berends

Beste Cornelis,

Kom je eruit met onze vragen?

Vriendelijke groet,

Rob

 

afbeelding van Debora van Stenis

Dag Han! 

Dat lijkt me al een betere verdeling in categorieen. Al is er nog steeds een groot verschil tussen een kind van 7 en een kind van 13. Klopt het dat deze kinderen/jongvolwassenen zich als individu kunnen aanmelden? En kan een stuk ook door een orkest / koor worden uitgevoerd? 

En met wie werken jullie samen om het evenement onder de aandacht te brengen / deelnemers te werven?


Groet!
Debora

afbeelding van Rob Berends

Beste Kees,

Wanneer je de aanvraag verder bijwerkt verzoek ik je dat te doen door op de knop Bewerken bovenin het scherm te drukken en daarna op de knop Denk mee meer projectinformatie. Dan zie je de rubrieken die je nog moet invullen.

Verder is het belangrijk te weten dat deze subsidieregeling geen projecten in school- of klassenverband financiert. Voor zulke projecten hebben wij andere subsidieregelingen. Over de kansen op geld voor jouw project bij scholen adviseer ik je het Centrum Kunst- en Cultuureducatie Oosterschelderegio in Goes te benaderen (www.centrumkce.nl).

Ik ga weer van je lezen. 

vriendelijke griet,

Rob

afbeelding van Cornelis Leurs

Geachte Debohra,

De kindervoorstelling is bedoeld voor baisschoolleerlingen.

In de klassen zal voorlichting gegeven worden over het muziekstuk en zullen b.v. refrijnen gerepeteerd worden zodat deze refrijnen tijdens de uitvoering bekend zijn. Leden van onze groep zullen hiermee langs de scholen gaan.

Bij het concours zijn de leeftijdcategorieën veranderd. Deze categorieën worden: tot 13 jaar en van 13 t/m 20 jaar. Ik neem aan dat er voor de vaste opdracht een verschil zal zijn.

afbeelding van Debora van Stenis

Beste Cornelis,

Ook even voorstellen! Ik ben Debora van Stenis en ben jullie JMHM-coach tijdens de denk mee fase. Ik geef tips en feedback en ben beschikbaar voor advies!

Een paar vragen!

Over de kindervoorstelling: Voor welke leeftijd is jullie scholenaanbod bedoeld? En wat willen jullie precies dat er in de klassen gebeurd? Is het iets wat de leerkracht zelf kan doen? Of gaat er iemand van jullie de groepen langs?

Over het mozart-concours: De doelgroep is heel breed: 6-20 jaar. Hoe verschilt de opdracht voor de zesjarigen met die van de 20 jarigen? (Is er een verschil?)


Ik hoor graag van je!

Groet!
Debora

afbeelding van Rob Berends

Dag Cornelis,

Welkom op dit platform. Ik denk graag de komende tijd mee om van je idee een kansrijke aanvraag te maken.

Om op je eerste vraag aan het platform in te gaan: nodig zelf ook mensen uit die je kent om op dit platform mee te denken. Dan stijgt de kans op antwoorden waaraan je wat hebt. In principe beperken de coach en ik ons tot de informatie over de subsidiecriteria. Daarnaast geven we tips, maar op jouw eerste vraag kan ik maar beperkt wat antwoorden.

Het is daarom misschien een goed idee om een journalist van de PZC eens te betrekken bij je aanvraag (zie de website van de krant). Dit platform is voor hem of haar vast zo nieuw dat hij/zij het wel leuk vindt even met je mee te denken over provinciale publiciteit. Bovendien heb je hem/haar meteen betrokken bij je project. Verder adviseer ik je goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met landelijke publiciteit. De energie die je daarin moet stoppen kon wel eens niet in verhouding staan tot alle energie die nodig is voor dit mooie project zelf. En dan ben je nog niet zeker of je echt aandacht krijgt. Als het je om zoveel mogelijk publiek gaat: denk aan facebook en dat soort media en vergeet niet scholen daarin een rol te geven, enthousiaste leerlingen zijn de beste ambassadeurs voor je project.

Ik lees wel weer van je.

Vriendelijke groet, Rob