menu denk mee beslis mee maak mee

Moving Music

Festival van klassieke muziek, dans en sport

Stichting Muziek Etc
1 maart 2018 tot 9 juni 2018

€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Moving Music

Festival van klassieke muziek, dans en sport

afbeelding van Ineke van Esch

Ingediend door:

Ineke van Esch

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen wij het best een bekende rapper motiveren om als ambassadeur aan ons project deel te nemen? Hoe kunnen wij die het beste benaderen?

Wat ga je doen?: 

Wij organiseren een openbaar muziekfestival “Moving Music". Het is een uniek concept, gericht op jongeren (14-25). Wij willen met name door dit project jongeren in contact te brengen met klassieke muziek door de combinatie met moderne dansstijlen (jazz-ballet, r&b, hip-hop etc.) en sportactiviteiten (acro yoga, kangoo jumps, airial silk etc.), die de jongeren zelf ook leuk vinden en zelf graag doen. Bijvoorbeeld: een klassiek kwartet dat samen met een groep kangoo-jumpers een uitvoering geeft.  

Daardoor hopen wij dat jongeren vaker klassieke muziek zullen gaan luisteren en cross-over concerten met klassieke muziek zullen gaan bezoeken. Door de laagdrempeligheid ( mogelijkheid gratis entree), het cross-over aspect en het meewerken van vrijwilligers, lokale culturele instellingen en studie- en studentenverenigingen denken wij de verschillende lagen van de bevolking te bereiken. 

Het is een jaarlijks terugkerend project, waarbij wij elk jaar de ruimte hebben om door te ontwikkelen met nieuwe combinaties en andere activiteiten.


afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Ineke,

Ook namens mij welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Mooi dat jullie jongeren in contact willen brengen met klassieke muziek door middel van cross-overs. In welke regio zijn jullie actief? Wellicht is het een idee om een rapper uit je omgeving te benaderen die je via-via kent?

Qua jongeren en klassieke muziek moet ik denken aan het experiment Klassifest in Paradiso, ken je dat?

Je noemt samenwerkingen met lokale culturele instellingen en studie- en studentenverenigingen. Ik adviseer je om er 1 te kiezen en deze club ook mee te laten denken over de samenwerking in deze rechterkolom. Op die manier kun je samen brainstormen over mogelijke cross-overs en concrete plannen ontwikkelen.

Groeten Thijs

afbeelding van Giovanni Campbell

Mbt de bekende rapper raad ik jullie aan om vooral een duidelijke visie te hebben over wat het ambassadeurschap voor hem of haar gaat opleveren. En dat jullie doelstelling aansluit bij datgene waar die betreffende persoon ook voor staat. 

afbeelding van Giovanni Campbell

Welkom op het JMHM-platform. De komende weken denk ik met jullie mee over het project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Op dit platform ondersteunen we aanvragen die de actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd op een uitdagende manier willen stimuleren. We stellen daarbij ook het creatieve proces en wijze van samenwerking centraal. 
 
Zou je daarom bij de verdere uitwerking vooral willen toelichten hoe je met dit project de deelnemers van de verschillende stijlen en disciplines activeert en begeleidt gedurende het creatieve proces.
Ook lees ik graag meer over de wijze waarop je bij de activiteiten partners betrekt die de kwaliteit en duurzame opbrengst mede kunnen bevorderen.

Veel succes met de verdere uitwerking van het plan!

afbeelding van Ineke van Esch

Beste Giovanni,

Bedankt voor jouw reactie.

Wij kiezen onze deelnemers op basis van hun interesse in cross-over projecten. Dus als organisatoren kijken wij eerst naar jonge musici, dansers en sporters die zelf op zoek zijn naar nieuwe stijlcombinaties. Zij willen graag zelf experimenteren met verschillende stijlen om iets anders en nieuws te creëren. Onze taak is deze mensen te vinden en te enthousiasmeren voor ons project. Jongeren die enthousiast zijn kunnen wij met de muziekkeus of choreografie helpen. Maar meestal beginnen zij zelf al met een creatief proces. Zoals bv Maya Fridman (celliste) die zelf de vuurdanseres Ayuna heeft uitgenodigd om met haar samen een voorstelling te maken.

Wat betreft de tweede vraag, hebben wij het waarschijnlijk niet goed begrepen. Als jij met partners, deelnemers bedoelt, dan nodigen wij  deelnemers uit die professionele opleidingen hebben genoten. Misschien kun je deze vraag verder verduidelijken. Alvast bedankt.