menu denk mee beslis mee maak mee

Moai Fuort Simmerfestival 2019

Internationaal interactief dans- en muziekfestival

Stichting Internationaal Dansfestival Burgum
1 mei 2019 tot 8 juli 2019

€5.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Moai Fuort Simmerfestival 2019

Internationaal interactief dans- en muziekfestival

afbeelding van Dineke Wagenaar

Ingediend door:

Dineke Wagenaar

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Bij de editie van 2019 willen we een speciaal programma-onderdeel opzetten voor middelbare scholieren. Wie heeft goede ideeën hoe we hen aan het dansen / muziek maken krijgen? Met behulp van de internationale leeftijdsgenoten.

Wat ga je doen?: 

We gaan een internationaal dans- en muziekfestival organiseren, waarbij actief meedansen / meezingen / beleven / cultuur ervaren op een laagdrempelige manier wordt aangeboden aan verschillende doelgroepen.

Het festival richt zich op inwoners van Burgum en omliggende dorpen (hoofddoelgroep) en kent ook verschillende speciale doelgroepen. Zij kunnen tijdens het festival in contact komen met verschillende vormen van cultuur. Ze kunnen meedansen tijdens workshops, ze kunnen meezingen, ze kunnen muziek maken (bijvoorbeeld bij workshops djembé spelen) en ze kunnen genieten van kleurrijke dans- en muziekoptredens. Speciale doelgroepen zijn kinderen, jongeren, senioren en mensen met een beperking. Voor hen worden er programma's op maat aangeboden gedurende de festivalweek. Bij al deze specifieke programma-onderdelen staat actief meedoen aan cultuur (interactie) centraal.


afbeelding van Anne Arninkhof

Beste Dineke, ook namens mij welkom op Jij maakt het mee! Als adviseur van het Fonds denk ik graag mee om de plannen verder aan te scherpen. Uit jullie website begrijp ik dat het festival al sinds 1988 bestaat. Is dit de eerste keer dat jullie je op lokale middelbare scholieren richten? En ben je, zoals Daniëlle aangeeft, al met hen in gesprek? Goed om te weten dat op JMHM naast het experiment de deelnemer, zijn/haar behoeften en creatieve ontwikkeling centraal staan. Dus zet dit centraal in je projectplan in de linkerkolom. Om de plannen verder uit te werken klik je bovenaan de pagina op het tabblad ‘Bewerken’ en vervolgens op ‘Denk mee – meer projectinformatie’. Wacht niet te lang want dan kunnen wij weer verder meedenken. Veel succes!

afbeelding van Daniëlle Koelemij

Beste Dineke, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Jullie hebben al meerdere edities van het Moai Fuort Simmerfestival georganiseerd en willen nu ook middelbare scholieren laten dansen en muziek maken. Hoe heb je dit nieuwe festivalonderdeel zelf in gedachten?

De beste manier om daadwerkelijk te weten te komen wat deze jonge doelgroep in Burgum aanspreekt is om het ze zelf te vragen. Mijn tip: beschouw ze als brongroep en benader ze via bestaande lokale netwerken. Ken je bijvoorbeeld leerlingen, docenten of onderwijsondersteunend personeel op Openbare Scholengemeenschap Singelland en/of Christelijke Scholengemeenschap Liudger? Dan kun je via via terechtkomen bij de CKV-docenten en leerlingen die cultuurvakken hebben. Organiseer een brainstormsessie en nodig ze uit om met wilde ideeën te komen. Betrek ze bij de selectie van de drie beste plannen en vraag een paar liefhebbers om te helpen met de uitwerking. Met een beetje mazzel heb je betrokken jongeren die meehelpen om het programma te organiseren en/of via hun vriendenkring deelnemers werven. Hartelijke groet, Daniëlle Koelemij.