menu denk mee beslis mee maak mee

Lang en Gelukkig

Een Knettergekke, hilarische sprookjesmusical,...

Stichting Nogalwiedus
8 januari 2018 tot 21 oktober 2018

€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Lang en Gelukkig

Een Knettergekke, hilarische sprookjesmusical, maar dan anders........

afbeelding van Els Neggers

Ingediend door:

Els Neggers

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe selecteer je het beste een kindercast, en plaats je deze in de uitvoeringen?

Wat ga je doen?: 

Stichting Nogalwiedus wil graag een groots opgezette musical uitvoeren. De stichting heeft gekozen om in 2018 Lang en Gelukkig uit te gaan voeren, omdat dit een uitdaging biedt. Lang en Gelukkig is een musical waarin veel mogelijkheden zijn voor de decorbouw, kleding, gebruik van special effects en diversiteit aan rollen. Daarbij kan dit een verrassend stuk zijn voor velen!

We werken met beginnende professionals (regiseuse, choreografe en bandleider). Daarnaast maken we gebruik van vele vrijwilligers voor en ook achter de schermen. De cast zal bestaan uit volwassenen, jeugd en kinderen, ervaren en onervaren.

Het verhaal:

Wie kent ze niet, de welbekende sprookjes van Roodkapje, Assepoester en knappe prinsen en prinsessen. Maar in dit verhaal gaat het net even anders....
Assepoester woont met haar vader en hun knecht Knoop, die een geheime liefde voor Assepoester koestert. De baron heeft via internet een nieuwe bruid gevonden: Irma Zonderboezem met haar vreselijke dochters Paris en Hilton. Roodkapje komt in aanraking met de grote boze wolf, die kampt met imagoproblemen. In plaats van Roodkapje op te eten, begint hij haar te verleiden.
En de knappe prins Roderick van Oranje Nassaukade, trouwens niet bepaald knap te noemen, wordt tegen zijn zin in uitgehuwelijkt door zijn moeder. Er wordt een koninklijk bal georganiseerd, waar het verhaal uiteindelijk een onverwachte wending krijgt…

Er is ook al een projectplan beschikbaar, die we kunnen toezenden indien nodig


afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Els,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie.

Net als Stefanie ben ik benieuwd naar het experimentele karakter van jullie productie. Kun je schetsen wat jullie normaalgesproken doen en hoe dat zich verhoudt tot Lang & Gelukkig?

Waarin zouden jullie je willen ontwikkelen? Wat vind je spannend om uit te zoeken met elkaar? Waar liggen voor jullie de artistieke uitdagingen?

Daarnaast adviseer ik je om eens na te denken over nieuwe samenwerkingsvormen. Wellicht is de bibliotheek geïnteresseerd? Of een school?

Groeten Thijs

afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Els,

Welkom terug op Jij maakt het mee. Eerder heb ik jullie project op dit platform ook begeleid, toen in gesprek met Minka, en ik begrijp dat jullie het nu opnieuw willen proberen. Heb je de feedback van de vorige keer meegenomen en zoja wat neem je ervan mee? Toen moesten we namelijk helaas tot de conclusie komen "dat jullie musicalproject weinig kansrijk is voor  subsidie vanuit Jij maakt het mee. Het realiseren van een volgende grote musical- of theaterproductie is voor jullie als organisatie maar ook binnen de amateursector een veelvoorkomende activiteit, dus te weinig vernieuwend of experimenteel te noemen." Kan je aangeven wat jullie heeft doen terugkeren en wat er dit keer anders is aan de aanvraag en het project? Ik kijk uit naar je reactie. Succes de komende tijd!