menu denk mee beslis mee maak mee

Knotsgekke Voertuigen Parade

Van Fantasie Raket tot Powertool Racer

MakerDays
2 september 2017 tot 3 september 2017

€12.500

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Knotsgekke Voertuigen Parade

Van Fantasie Raket tot Powertool Racer

afbeelding van René Paré

Ingediend door:

René Paré

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we er een uitdaging van maken waarbij zowel nieuwe als bestaande creatieve voertuigen mee gaan doen, en er een goede mix ontstaat van bedenkers en bouwers.

Wat ga je doen?: 

Een rijdende presentatie van alle zelfgemaakte Knotsgekke Voertuigen die beschikbaar zijn in de wijde omgeving doen mee aan de toer die begint en eindigt bij Klokgebouw Strijp-S. Dit is een project ter gelegenheid van de Eindhoven Maker Faire, 2 en 3 september 2017.

Aan de Knotsgekke Voertuigen Parade wordt deelgenomen door kunstenaars, architekten, vormgevers maar ook door buurten, hobbyisten en vriendengroepen. Er is een enorm enthousiasme voor het maken van creatieve uitingen door dit aansprekende concept.

De verbeelding van veel mensen komt op gang bij het denken over het modificeren van vervoermiddelen, auto's maar ook fietsen, bakfietsen, zeepkisten, RV cars, drones, maar ook Powertool Racing maaksels en rijdende robots!
Een inspirerend voorbeeld zijn de Art Cars, wat in sommige landen een erg aanstekelijk succes is. Ook Steampunk voertuig bouwers zijn enthousiast geworden om mee te doen.

Als speciaal project wat het hoogtepunt is van de Knotsgekke Voertuigen Parade is een Fantasie Raket in Jules Verne / Steampunk stijl, die we gaan maken met actieve participatie van makers uit alle lagen van de bevolking.

Met restmaterialen van de industrie (DAF, Philips, VDL) zorgen we voor een collectief gemaakt object. De artistieke leiding neemt Hugo Vrijdag van de Ontdekfabriek, wat naast een fantastisch concept een flinke dosis kennis en ervaring in het samen bouwen met diverse makers oplevert.

We werven oud Philips medewerkers, buurtbewoners, studenten, scholieren en iedereen die mee wil doen. Samen kunnen we een maker beweging creeeren die vergelijkbaar is met de buurt- en club-teams die wagens bouwen voor bloemencorso's, carnavalswagens, Brabantsedag.

Dit collectief raket bouwen en Knotsgekke Voertuigen Parade is een apart project wat een ‘eye catcher’ is op de Eindhoven Maker Faire, en aanstekelijk werkt op het activeren van nieuwe makers.


afbeelding van Daniëlle Koelemij

Beste René, laat ik mezelf kort introduceren: ik ben coach op dit interactieve platform en geef tips, adviezen en inspiratie; zodat je jouw idee voor innovatieve actieve cultuurparticipatie in de vrije tijd kunt vervolmaken. Ik ben bekend met de Ontdekfabriek en haar talrijke kinderactiviteiten in het Strijp-gebouw. Hoe zorg je er voor dat nu ook jongeren en volwassenen meedoen met het ontwerpen en bouwen van de creatieve voertuigen?

Zou toch fantastisch zijn als de parkeergarage tegenover het Blue Collar vol komt te staan met jullie knotsgekke creaties! Werken jullie voor dit project al samen met partners op Strijp? Zo ja, welke organisaties doen mee en wie ben je van plan om nog te benaderen?

afbeelding van Rob Berends

Beste René,

Welkom op dit platform. Ik denk de komende tijd graag met je mee om van dit idee een kansrijke aanvraag te maken.

Als bijzonder evenement bij de Eindhoven Maker Fair organiseer je een parade met voertuigen die allerlei deelnemers maken en met 1 voertuig, de raket van Jules Verne, dat een groep o.l.v. Hugo Vrijdag maakt. Wat een creativiteit! Hoeveel mensen hebben al toegezegd mee te doen, ofwel met een eigen voertuig ofwel met het Verneproject? 

Ik lees dat je een bijdrage vraagt van het fonds van € 12.500. Betreft dat het Verneproject of de rest van de parade of beide? De keus daarvoor bepaalt ook waarover in deze aanvraag informatie nodig is.

Ik verneem je antwoorden wel weer.

vriendelijke groet, Rob