menu denk mee beslis mee maak mee

Jesus Christ Superstar

Rockopera als springplank

Stichting Het Nieuwe Theater
5 februari 2018 tot 31 december 2018

€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Jesus Christ Superstar

Rockopera als springplank

afbeelding van Wouter van der Horst

Ingediend door:

Wouter van der Horst

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we de traditionele vormgeving in een nieuwe setting plaatsen?

Wat ga je doen?: 

In 2018, wil Het Nieuwe Theater de rock opera ‘Jesus Christ Superstar’ van Andrew Lloyd Webber, met teksten van Tim Rice, produceren. Dit in een talenten ontwikkeling project met aan een kunstopleiding studerende of afgestuurde talent volle jongeren tussen 17 en 30 jaar. 

We kiezen voor een tweetrapsraket. Dat wil zeggen: eerst wordt er toegewerkt naar een concertante uitvoering rond Pasen. Hier zit nog geen regieconcept aan vast. We proberen met een pure en muzikale vertelling het publiek alvast te teasen voor de voorstelling in November. Deelnemers beperken zich tot dan toe tot het muzikale. Ook blijkt uit onze ervaringen dat het muzikaal “kennen“ van een stuk , de snelheid van het regie proces verhoogt. Daarna gaan we aan de slag met de spelmatige en dramaturgische wat resulteert in een theatervoorstelling later in het jaar. 

We zullen werken met studerende en afgestudeerde talentvolle jongeren tussen 17 t/m 30 jaar uit Eindhoven en omgeving. In samenwerking met Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Jur van der Lecq, hoofd coördinator projecten) wordt een talentontwikkelingsproject gestart waar de nationale en internationale jongeren elkaar ontmoeten. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met het Parktheater en Pand P.


afbeelding van Lidian Fleers

Beste Wouter, welkom op Jij maakt het mee. Ik denk graag met je mee over je project en kijk daarbij met name naar in hoeverre het project past binnen de subsidievoorwaarden van Jij maakt het mee. Dit platform is niet bedoeld voor reguliere producties, maar voor experimentele projecten die bijdragen aan de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd. Hierbij kijken we niet alleen naar het eindproduct, maar vooral naar het proces, de werkwijze in de samenwerking. In hoeverre wijkt deze af van de geijkte activiteiten van Het Nieuwe Theater en de deelnemers? Er worden de laatste jaren in toenemende mate moderne Passiespelen uitgevoerd, dus ik zou graag wat meer willen lezen over wat in jullie aanpak vernieuwend/onderscheidend is dat interessant is voor de deelnemers en voor andere cultuurmakers in het veld. Kan je daar iets meer over vertellen?