menu denk mee beslis mee maak mee

Festival Door Elkaar 2019

Omdat we veel meer kunnen dan mensen soms denken!

Reliëf
1 november 2018 tot 24 maart 2019

€15.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Festival Door Elkaar 2019

Omdat we veel meer kunnen dan mensen soms denken!

afbeelding van Mariëtte Sneep

Ingediend door:

Mariëtte Sneep

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe kunnen we het concept van Festival Door Elkaar meer gaan verduurzamen?

Wat ga je doen?: 

Op 23 maart 2019 hopen wij de tweede editie te organiseren van Festival Door Elkaar.
Festival Door Elkaar is een cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking.
Lekker Door Elkaar dus, zowel in de organisatie als de artistieke invulling van het festival! Omdat, zo zei 1 van de deelnemers van 2017, we veel meer kunnen dan mensen soms denken.

Festival Door Elkaar wil het talent van mensen met een beperking zichtbaar maken en mensen aan elkaar verbinden.
Het concept in een notendop: De vier maanden voorafgaand aan het festival ontwikkelen mensen met en zonder verstandelijke beperking 3 culturele producties. Zij worden hierbij begeleidt door een een kunstenaar. Het proces (de samenwerking en dialoog) is even belangrijk als het eindresultaat, de voorstelling/ tentoonstelling op de dag zelf. Naast de drie centrale producties is er een spetterend randprogramma waar ontmoeting en samenwerking centraal staat.

In 2017 hebben wij de eerste pilot gedraaid in Gouda. Dit was een groot succes. Ruim 50 mensen met een verstandelijke beperking melden zich aan als medewerkers en er kwamen ongeveer 325 bezoekers. Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. We willen Festival Door Elkaar graag opnieuw organiseren. Ons doel is het doorontwikkelen van het concept, zodat we inclusie nog beter op de kaart kunnen zettten en het festival ook op andere plekken in Nederland kan worden georganiseerd. We hebben veel geleerd van de eerste editie. Zo hebben wij in plan van aanpak 2019 de samenwerking met lokale culturele vereningingen nog meer uitgediept. Ook willen we een draaiboek organiseren die beschikbaar wordt gesteld voor anderen die een inclusief evenement willen organiseren.We hopen dat het fonds voor Cultuurparticipatie ook dit jaar met ons wilt optrekken en inhoudelijke en financiele steun wilt geven.

Meer informatie is te vinden op www.festivaldoorelkaar.nl


afbeelding van Rob van Doggenaar

Beste Mariëtte,

Ook van mij van harte welkom op JMHM. Ik zal je project volgen als coach en je waar mogelijk voorzien van tips en adviezen. Gezien het feit dat je aanvraag nog beknopt is, vind ik het lastig om daar nu al op te reageren. 

Ik hoop in een aanvulling meer te lezen over concrete leerpunten en ervaringen van de vorige editie en hoe je daar in de volgende editie op wilt inspelen. Ik ben ook beneiuwd naar jullie ambities voor de toekomst. Als je wilt verduurzamen is het belangrijk om daar over na te denken. 

Zou je daar mee over kunnen schrijven?

Met hartelijke groet, 

Rob van Doggenaar

afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Mariëtte,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Je aanvraag is nog erg beknopt. Via het tabblad 'bewerken' -> 'Denk mee (meer projectinformatie)' kan je je aanvraag uitbreiden en concreet maken. Houd er wel rekening mee dat Jij Maakt Het Mee een stimuleringsfonds is dat geen reguliere activiteiten ondersteunt en in principe geen twee keer aan hetzelfde project toekent, tenzij het nieuwe project heel duidelijk vernieuwende elementen centraal heeft staan. Richt je daarom op de vernieuewnde elementen, anders is je aanvraag weinig kansrijk. Succes!