menu denk mee beslis mee maak mee

Festival 39Graden

Op zoek naar meer culturele diversiteit

Podium Bloos
2 februari 2018 tot 4 februari 2018

€12.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Festival 39Graden

Op zoek naar meer culturele diversiteit

afbeelding van Laura Holleman

Ingediend door:

Laura Holleman

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Met welke partners in de regio en daarbuiten kunnen we op zoek naar een meer culturele diversiteit?

Wat ga je doen?: 

Wat begon als een lokaal festival voor en door jongeren is de laatste jaren uitgegroeid tot een evenement van provinciaal en landelijk belang. Veel jonge amateurs uit de provincie weten inmiddels de weg te vinden naar het festival. De komende jaren wordt hun artistieke ontwikkeling gesteund door professionele makers, worden de activiteiten gedurende het jaar uitgebreid en zal de actieradius van de Brabantse amateurs uitbreiden naar het buitenland. Want inmiddels is duidelijk, dat de jonge amateurs gebaat zijn bij vaker spelen, bij ontmoetingen met geestverwanten en de artistiek input van professionele makers.

 

39Graden is nadrukkelijk op zoek naar jongeren die zelf het artistieke heft in handen durven nemen. Dan gaat het om werk van jonge acteurs, regisseurs, schrijvers, producenten en makers. Bij dit alles staat het eigen organisatievermogen van jongeren voorop. Een aantal krijgt bij 39Graden ook nog eens de verantwoordelijkheid over de programmering, de vorm en inrichting van het festival en de deelprojecten. Immers, de organisatoren van vandaag zijn de initiatiefnemers van morgen. Bij 39Graden leren de jonge amateurs  de kneepjes van het vak.

 

In 39Graden organiseren jongeren zichzelf, zijn er doorstroommogelijkheden naar nieuwe circuits en een groeiend publiek, wordt talentontwikkeling vanuit artistieke uitgangspunten en met steun, inspiratie en de expertise van professionele makers aangepakt. 39Graden is een samenhangend traject voor talentvolle amateurs met meerdere activiteiten per jaar, waarbij het festival het moment is waarop ze elkaar ontmoeten, zich aan elkaar meten, en van elkaar leren.

 

39Graden is een initiatief van Podium Bloos, maar we doen het niet alleen. Samen met stedelijke, provinciale en landelijke partijen maken we ons hard om de beste condities te scheppen voor de jonge amateurs.

 

Focus de komende jaren zal liggen bij:

- een groter en breder publieksbereik
- vergroten van zichtbaarheid door extra marketinginspanning
- samenwerking en uitwisseling met internationale partners
- verdieping en uitbreiding van de artistieke steun
- uitbreiding van activiteiten doorheen het jaar.

 


afbeelding van Laura Holleman

Dag Johanneke en Anne, fijn jullie vast op deze manier te ontmoeten! Ik ben op dit moment bezig met het aanscherpen van de aanvraag, ik zal hem morgen of volgende week bewerken.

Groet, Laura

afbeelding van Anne Arninkhof

Beste Laura, ook namens mij welkom op Jij Maakt Het Mee! Als adviseur van het fonds denk ik de komende weken met je mee om de aanvraag verder aan te scherpen. 39Graden is ondertussen goed bekend bij het fonds. Jullie hebben al meerdere succesvolle aanvragen gedaan op Jij Maakt Het Mee en ook binnen andere regelingen. Houdt er dus rekening mee dat het echt om een vernieuwing van jullie traject/festival moet gaan. Net als Johanneke lees ik graag meer over wat jullie van plan zijn!

afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Laura,

Welkom op Jij Maakt het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag mee om de aanvraag verder uit te werken. Jullie focus voor de komende jaren is duidelijk en ik merk jullie gedrevenheid. Wat ik me na het lezen nog wel afvraag is waarvoor jullie precies aanvragen. Let er daarbij goed op dat de aanvraag aansluit bij de uitgangspunten van het fonds. Deze kan je vinden bij 'Start een project'. 

Je kan de aanvraag verder uitwerken door te klikken op Bewerken - Denk mee (meer projectinformatie).

Veel succes!

Johanneke