menu denk mee beslis mee maak mee

Federatieve Schuttersdag 15-9-2019 in Zevenaar

Schuttersconcours met mars-, vendelwedstrijden...

Schutterij St. Andreas 't Grieth Zevenaar
15 december 2018 tot 15 september 2019

€12.500

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Federatieve Schuttersdag 15-9-2019 in Zevenaar

Schuttersconcours met mars-, vendelwedstrijden ed. met ± 2000 deelnemers in het centrum van Zevenaar.

afbeelding van Fred van Uem

Ingediend door:

Fred van Uem

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
De beeldvorming over schutters is veelal beperkt tot feesten en drank. Graag willen dit beeld positief ombuigen met de activiteiten die we doen en daarmee ook een drempel voor mensen die de schutterswereld niet kennen, wegnemen. Hoe dit te realiseren?

Wat ga je doen?: 

Op 15-9-2019 organiseert schutterij St. Andreas het Federatieve Schutterstreffen in de provincie Gelderland. Aan dit schuttersconcours nemen ± 30 verschillende schutterijen uit Gelderland en omstreken deel. Zij zullen op de verschillende onderdelen met elkaar strijden. Dit zijn marcheren, defileren, muziek- en diverse schietwedstrijden. Maar er zullen ook vendelwedstrijden gehouden worden. Het Gelderse Vendelzwaaien is opgenomen als Immaterieel Erfgoed.

Aan deze activiteiten zal deelgenomen worden door schutters van alle leeftijden (van jong tot oud).

Wat voorop staat binnen de schutterswereld is Trouw, Broederschap en Dienstbaarheid. Wij vinden het belangrijk dat het concours toegankelijk voor toeschouwers is. Om deze reden zal er aan toeschouwers / bezoekers ook geen entree gevraagd worden.

Het doel van deze Federarieve Schuttersdag is om de schutterswereld positief te presenteren aan de inwoners en bezoekers van Zevenaar. Tevens moet het organiseren van deze dag, uiteindelijk een financiële bijdrage voor de schutterij opbrengen, zodat het voortbestaan van de schutterij weer een stuk financieel ondersteund wordt. De schutterij ontvangt maar een minimale gemeentelijke subsidie.


afbeelding van Alexander Klapwijk

Beste Fred,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee. De komende weken denk ik als adviseur van het fonds met je mee over je project en op welke onderdelen het eventueel aangescherpt kan worden om tot een kansrijke aanvraag te komen.

Jij Maakt Het Mee ondersteunt vernieuwende projecten die de actieve cultuurbeoefening in de vrije tijd op een uitdagende en duurzame manier stimuleren en waarbij een innovatieve samenwerking centraal staat. Jij Maakt Het Mee ondersteunt geen reguliere activiteiten.

Je wil subsidie aanvragen voor het organiseren van de jaarlijkse landelijke Federatieve Schuttersdag. Dat is als ik het goed begrijp een reguliere activiteit, want die wordt jaarlijks georganiseerd. Dat komt dus niet in aanmerking voor een bijdrage van Jij Maakt Het Mee, tenzij er vernieuwende elementen in voorkomen. Daarover lees ik dan graag meer. 

Daarnaast schrijf je dat de dag een financiële bijdrage voor de schutterij moet opleveren. Dat wordt problematisch bij deze aanvraag: een sluitende begroting - waarop de kosten en baten even groot zijn - is een voorwaarde voor ondersteuning door Jij Maakt Het Mee. Als je doel is om een aanzienlijk positief saldo over te houden, dan heeft het geen zin om je aanvraag door te zetten.