menu denk mee beslis mee maak mee

Drumotions

Een slagwerkconcert dat uw zintuigen prikkelt.

Harmonie St. Willibrordus Diessen
12 september 2016 tot 21 oktober 2017
muziek, muziektheater, theater
jongeren, volwassenen
onze website
€4.500

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Drumotions

Een slagwerkconcert dat uw zintuigen prikkelt.

afbeelding van Bas van Dal

Ingediend door:

Bas van Dal

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
We zoeken een voordelige manier voor de registratie van het concert. We hebben reeds geïnventariseerd om een stageplek dat is helaas niet gelukt.

Wat ga je doen?: 

Drumotions 2.0 is een groot slagwerkconcert. Deze gaat plaatsvinden op 20 en 21 oktober. We willen 2 maal een sporthal vullen met  700 personen (publiek). Voor dit concert gaan we bijzondere samen werkingen aan. Wel blijft slagwerk de boventoon voeren. Dit kan op instrumenten of attributen zijn. We zoeken bijzondere samenwerkingen met: een koor, een kunstenares (kunstschilder), blaasmuzikanten, dansgroep, zanger(-res), piano, cellist, gitarist en enkele gildebroeders. Maar bijzondere samenwerking is er ook middels special-effects. Door licht/geluid en special-effects samen te laten komen we op een hogere artistieke waarde.

Onze speerpunten voor dit project zijn:

-              Samenwerking met andere verenigingen, en cultuur/kunst vormen;

-              Investering vanuit de vereniging middels instrumentarium en een post voor het sluitend maken van de begroting;

-              Investering van uit de leden van de vereniging zijn de contributie gelden en het vrijwilligers werk. Dit laatste verbind ook de leden;

-              Het stimuleren en een vervolg voor het werven van leden. De editie van 5 jaar geleden heeft ons ook jeugdleden opgebracht en zij kunnen nu deelnemen aan Drumotions 2.0;

-              Het publiek willen we prikkelen voor slagwerkmuziek met artistieke acts. De entreegelden laagdrempelig houden voor het publiek. Mede omdat we een amateurvereniging zijn. Maar we willen wel spetteren door de entourage en artistieke waarde naar een hoger plan te tillen.

-              Geen winstmakend bejag.

Drumotions 2.0 trailer

Hoe ga je te werk?: 

Het is op 20 oktober 5 jaar geleden dat de slagwerkgroep van harmonie St. Willibrordus Diessen een mooi project afsloot. Een muzikale en artistieke reis. Het is nu ruim 1,5 jaar geleden dat het zo erg kriebelde dat er besloten werd te gaan inventariseren of Drumotions een vervolg zou kunnen krijgen. En dat vervolg gaat er komen. De slagwerkgroep heeft dit seizoen al volledig in het teken van Drumotions 2.0 staan. Tijdens de repetities worden de muzikale stukken ingestudeerd.  En buiten de repetities worden acts uitgedacht en uitgewerkt. Ook is de organisatie al volledig op stoom.

Deze editie willen we een nog groter publiek kennis laten maken met slagwerkmuziek. Echter willen we ook de bezoekers van de 1ste editie een mooi, grappig en emotioneel programma brengen. In 2 dagen willen we totaal 1400 personen vermaken.

De slagwerkgroep heeft goed nagedacht op welke manier we Drumotions 2.0 kunnen verfijnen. En hierin gaan we slagen als we de techniek verder uit gaan bereiden. Hiervoor gaan we wel een extra dag/avond ingepland voor een technische doorloop.

Met wie werk je samen?: 

Drumotions 2.0 is een groot slagwerkconcert.  Voor dit concert gaan we bijzondere samen werkingen aan. Wel blijft slagwerk de boventoon aanvoeren. Dit kan op instrumenten of attributen zijn. We zoeken bijzondere samenwerkingen met: een koor, een kunstenares (kunstschilder), blaasmuzikanten, dansgroep, zanger(-res), piano, cellist, gitarist, enkele gildebroeders en een atletiek vereniging. Maar bijzondere samenwerking is er ook middels special-effects. Door licht/geluid en special-effects samen te laten komen we op een hogere artistieke waarde.

Wat is verder van belang om te weten?: 

Drumotions is geen jaarlijks terugkerend evenement. Het wordt gemaakt door amateur met heel veel passie en toewijding. Mogelijk dat het kosten plaatje anders doet vermoeden maar de kosten worden gedrukt door de vele vrijwilligers en sponsoren die in natura hun steentje bijdragen.

Dit project heeft de naam Drumotions. Deze is opgebouwd uit de woorden Drums en Emotions. Laat ons deze emotie overdragen op het publiek. De subsidie draagt bij aan de artistieke waarde van dit concert en brengt emotie in ons "theater".

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
30 Repetities tot 60 0
1 Preview concert voor medewerers 16 40
2 Generale repetitie 75 0
2 Concert 20 en 21 oktober 75 1400
       
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

De samenwerking van verschillende vereniging met de slagwerkgroep maakt dit concert tot een uniek concert. Artistiek gaan we verbintenissen maken die we niet eerder gemaakt hebben. Door out of the box te denken ontstaan er bijzondere combinaties tussen personen. Maar ook door gebruik te maken van veel technische aspecten kunnen we artistiek veel extra's brengen. Echter willen we het voor het publiek heel toegankelijk houden door de prijs van de kaarten niet te hoog te zetten en ons "uit de markt te prijzen". Een slagwerkconcert door een amateurvereniging met dit bezoekers aantal is regionaal een unicum. Daar zijn we trots op.

Begroting: 

De subsidie willen we t.b.v. de techniek laten komen. Door de techniek extra aandacht te geven kunnen we verrassen en mooie overgangen plaats laten vinden. Bij techniek kunt u aan de volgende facetten denken: verlichting, decor, en audio visueel. Middels deze technieken kunnen we zoveel extra sfeer brengen dat dit de artistieke waarde extra ondersteund en naar een hoger plan brengt.

 

De kosten zijn in totaal 32.900 euro.

Opbrengsten komen uit de kaart verkoop, sponsoren, verenigingsbijdrage, mogelijk deze subsidie.

Maar ook worden de kosten zoveel mogelijk gedrukt door sponsoring in natura plaats te laten vinden.

Met de ingediende begroting komen we kosten neutraal uit. Dit project heeft geen winst bejag. Maar slagwerkmuziek op een muzikaal en artistieke manier naar voren laten komen.

Locatie(s): 
Sporthal Hercules te Diessen

afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Bas,

Ook ik heet je graag van harte welkom op dit online subsidieplatform! Als adviseur van het fonds voorzie ik je de komende weken graag van feedback om je aanvraag verder aan te scherpen.

Aangezien wij als fonds gericht zijn op de actieve cultuurparticipatie is voor ons het ontwikkelproces van de deelnemers en hoe daarin uitgewisseld wordt met andere disciplines en met de professionele begeleiders vooral interessant. Het aanvragen van een subsidie voor enkel de realisatie van de techniek van de show past dan ook minder goed bij het doel van deze regeling. Dus ik adviseer je je focus voor Jij maakt het mee zowel inhoudelijk als financieel te leggen op het participatietraject en -proces. Hou er ook rekening mee dat de activiteiten die wij kunnen ondersteunen niet eerder kunnen starten dan 3 maanden na het plaatsen van je project op Jij maakt het mee. De repetities die nu al geweest of gaande zijn kunnen daarin dus niet meegenomen worden. 

Verder denk ik dat je goed uit de voeten kan met de tips van Thijs hieronder. Succes met de verdere uitwerking en aanscherping!

afbeelding van Thijs Hazeleger

Beste Bas,

Welkom op JMHM! Ik ben jullie coach op dit platform en zal jullie voorzien van tips en inspiratie. 

Mooi idee om een vervolg te geven aan Drumotions. Wat is er 2.0 aan deze versie? Ik ben benieuwd wat je ervaringen zijn van de 1e editie en wat er nieuw is aan het komende evenement. Is dat vooral de techniek? Voor deze subsidieregeling schat ik in dat de samenwerking met de technicus (en het hoge bedrag dat je daarvoor begroot) niet past bij de doelstellingen van JMHM, waarbij het gaat om experimentele cultuurparticipatie.  

Ik zie meer kansen in de samenwerking met andere verenigingen. Hoe gaan jullie precies samenwerken, bijvoorbeeld met de athletiekclub? En wat kunnen jullie voor elkaar betekenen? 

Groeten Thijs