menu denk mee beslis mee maak mee

DEUS X

Modern verhaal met links naar oud verhaal

Stichting Passie van Noordwijkerhout
30 maart 2018 tot 31 maart 2018

€4.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

DEUS X

Modern verhaal met links naar oud verhaal

afbeelding van Ria Vink

Ingediend door:

Ria Vink

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van de productie

Wat ga je doen?: 

Wij zijn een groep enthousiaste Noordwijkerhouters die het plan gevat hebben om het passieverhaal rond Pasen naar een modern verhaal te schrijven, maar met de kernwaarden die in het oude verhaal spelen. We willen dat vervolgens in ons dorp laten vertolken door jongeren van 14-22 jaar. Het is de bedoeling een script te schrijven dat in de toekomst door andere groepen kan worden gebruikt voor producties.

We maken lokatietheater van hoogwaardig niveau en unieke producties, die niet eerder vertolkt zijn.


afbeelding van Lidian Fleers

Beste Ria, welkom op Jij maakt het mee. Ik denk graag met je mee over je project en kijk daarbij met name naar in hoeverre het project past binnen de subsidievoorwaarden van Jij maakt het mee. Dit platform is bedoeld voor experimentele projecten die bijdragen aan de vernieuwing van de cultuurbeoefening in de vrije tijd. Er worden de laatste jaren in toenemende mate moderne Passiespelen uitgevoerd, dus ik zou wat meer willen lezen over wat in jullie aanpak vernieuwend/onderscheidend is dat interessant kan zijn voor andere cultuurmakers. Wat betekent het project voor de directe omgeving? Wie zijn de jongeren die jullie willen betrekken en op welke manier gaan jullie ze benaderen en begeleiden? Met welke inhoudelijke partners werken jullie samen en wat is de toegevoegde waarde van die samenwerking? Om in aanmerking te komen voor subsidie zou ik die aspecten wat duidelijker willen teruglezen in de linkerkolom. 

Advies: Jij maakt het mee gaat vooral over het proces, niet alleen het eindproduct. Je hebt de uitvoeringsdata ingevoerd, maar vul hier in vanaf welke datum mensen actief gaan deelnemen aan het project, bijv. de datum van de eerste repetitie.