menu denk mee beslis mee maak mee

Carnaval van Noord 2018

Stichting Muziekstraat
26 maart 2018 tot 10 mei 2018
beeldend 3D, circus, crafts, muziek
jongeren, kinderen, ouderen, volwassenen
onze website
€5.000

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Carnaval van Noord 2018


afbeelding van Rosa Ronsdorf

Ingediend door:

Rosa Ronsdorf

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Het vinden van partners die gastworkshops kunnen doen in een zo'n breed mogelijke variatie aan disciplines (muziek, beeldend, groots, klein, etc.)

Wat ga je doen?: 

In de zomer van 2018 wil ik het Carnaval van Noord organiseren. Een parade van kunstenaars, muzikanten, paradijsvogels en bromvliegen zal de straten intrekken in een gezamelijke performance. De optocht is een zomerse straatparade waarin grote beeldende kunst-objecten, muziek en theater door de straten van de Vogel-IJplein buurt en Volewijck trekken.  Op deze manier ontstaat er een groot gesammt kunstwerk waarin niet alleen mensen, maar ook verschillende disciplines en kunsten samen komen. 

De parade zal plaatsvinden op 10.05.2018. Deze dag is niet alleen vanwege de datum uitgekozen, ook heeft de thematiek van de dag een belangrijke rol gespeeld in het beslissingsproces. We laten ons voor deze editie namelijk inspireren door enerzijds de hemel, en alles wat daar te vinden is (zoals bijvoorbeeld vogels, insecten, vliegtuigen, raketten en draken). En anderzijds door een bekend gebruik behorende bij hemelvaart: het dauwtrappen.

“Op Hemelvaartsdag gaan nog steeds veel mensen er vroeg op uit om dauw te trappen. Ze maken dan een wandeling of gaan een eindje fietsen. Dit voert terug op een gebruik uit een ver verleden. Mensen stonden toen op Hemelvaartsdag om drie uur 's nachts op, wandelden met hun blote voeten door het gras, dansten en zongen. Van dit ritueel zou een magische en genezende werking uitgaan. In sommige streken wordt de activiteit ook wel 'hemelvaren' genoemd. Dit zou volgens het volksgeloof magische krachten geven. Onder andere zou het ouderdom bestrijden en huidaandoeningen genezen. Zo zou het een prima middel tegen zomersproeten zijn. Dauwtrappen wordt ook wel in verband gebracht met de processie die vroeger op Hemelvaartsmorgen plaatsvond. Deze herinnerde aan de tocht van Jezus naar de Olijfberg. In de negentiende eeuw trokken Amsterdammers in alle vroegte de stad uit om buiten te bivakkeren onder het genot van koek, rozijnen, krakelingen, vijgen en een 'cruycxken goed nats'. Er werd gedanst en gezongen. Het was wel de bedoeling om negen uur weer in de stad terug te zijn om de mis bij te wonen. Pas later werd het de gewoonte om het als een plechtige ontmoeting met de natuur te zien en daarbij vooral te zwijgen. Iets wat nu ook weer 'uit de mode' begint te raken.”
Bron: beleven.org

Er werden traditioneel dus processie’s (parade’s) gehouden en gedanst en gezongen, dit is precies wat wij ook doen en vinden wij het daarom interessant om het Carnval op hemelvaartsdag te laten plaatsvinden. 

Hoe ziet de moderne hemelvaart er tegenwoordig uit in Amsterdam Noord, en in het specifiek; de Vogelbuurt? Een buurt met een grote verscheidenheid aan achtergrond en cultuur, die samen door de straten vliegt. Wij willen het hemelvaren uit zijn christelijke context halen, maar het collectieve behouden dat de magische krachten moet opwekken. Waar vliegen de bewoners van de Vogelbuurt samen naartoe? Waar willen de buurtbewoners de parade voor gebruiken? Welke magie kunnen zij gebruiken, of wensen zij hun buurtbewoners toe? Dit zijn vragen die bij de vijfde editie van het Carnaval van Noord aan de grondslag liggen van de parade en zullen doordringen in de workshops voorafgaande aan de dag zelf. Wij zullen hedendaagse kunstenaars, community artists en muzikanten deze vragen meegeven in hun workshops en werken, om zo samen met hen en buurtbewoners een hedendaagse hemelvaart parade te houden onder de werktitel (OVB) Paradijsvogels en Bromvliegen parade. 

De Parade is een grote happening, een performance, waar iedereen en alles in het teken staat van een gezamenlijk thema. Je kunt het zien als een kunstwerk, bestaande uit honderden mensen die allemaal een schakel vormen in het groter geheel dat de Parade is. De leiding wordt genomen door professionele kunstenaars en parademakers zoals Stichting Pretvormer en Tessa Hendricks en een aantal gast kunstenaars. Zij maken het beeldende aspect samen met een leger aan buurtbewoners voor jong en oud. De dag van de parade zelf zullen er ook meerdere bands uitgenodigd worden.

De optocht is het resultaat van een lang voortraject bestaande uit onder meer workshops op de scholen en workshops met buurtorganisaties. Middels het project worden zoveel mogelijk mensen en organisaties op artistieke wijze aan elkaar verbonden. Niet alleen kinderen doen mee maar ook jongeren en volwassenen. Doordat de parade door de straten trekt zijn er automatisch veel toeschouwers.

De doelen die wij onszelf voor dit project hebben gesteld zijn:
- Het organiseren van een grote happening, op straat. Een performance in de vorm van een parade.
- Het in aanraking laten komen van de buurtbewoners met muziek, beeldende vormgeving en theater en hun ook daadwerkelijk laten participeren
- Het samenbrengen van de buurtbewoners uit verschillende culturen, achtergronden en leeftijden met professionele kunstenaars en muzikanten.
- Het brengen van nieuwe energie middels kunst die de buurtbewoners op nieuwe ideeën kunnen brengen.
- Het stimuleren van eigen kracht van buurtbewoners die normaal gesproken niet durven te participeren.  
- Het stimuleren van samenwerkingen tussen verschillende, cultureel diverse organisaties en verenigingen in de buurt.
- Het ontwikkelen van een langdurige buurttraditie.

Speed of Light Parade - Pretvormer

VondelCS - De Torenkamer Tessa Hendriks

HOARDING (DIS)ORDER by Maaike Fransen

Hoe ga je te werk?: 

Het Carnaval van Noord is een grote happening, een performance in de vorm van een parade, waar iedereen en alles in het teken staat van een gezamenlijk thema. Je kunt het zien als een kunstwerk, bestaande uit honderden mensen die allemaal een schakel vormen in het groter geheel dat de parade is. De parade zal plaatsvinden op 10.05.2018. Deze dag is niet alleen vanwege de datum uitgekozen, ook heeft de thematiek van de dag een belangrijke rol gespeeld in het beslissingsproces. We laten ons  namelijk inspireren door enerzijds de hemel, en alles wat daar te vinden is (zoals bijvoorbeeld vogels, insecten, vliegtuigen, raketten en draken). En anderzijds door een bekend gebruik behorende bij hemelvaart: het dauwtrappen. Hoe ziet de moderne hemelvaart er tegenwoordig uit in Amsterdam Noord, en in het specifiek; de Vogelbuurt? Een buurt met een grote verscheidenheid aan achtergrond en cultuur, die samen door de straten vliegt. Wij willen het hemelvaren uit zijn christelijke context halen, maar het collectieve behouden dat de magische krachten moet opwekken. Waar vliegen de bewoners van de Vogelbuurt samen naartoe? Waar willen de buurtbewoners de parade voor gebruiken? Welke magie kunnen zij gebruiken, of wensen zij hun buurtbewoners toe?  De optocht is het resultaat van een lang voortraject bestaande uit onder meer workshops met buurtbewoners, kunstenaars, op scholen in de buurt, en workshops met buurtorganisaties. Middels het project worden zoveel mogelijk mensen en organisaties op artistieke wijze aan elkaar verbonden. Niet alleen kinderen doen mee maar ook jongeren en volwassenen. Doordat de parade door de straten trekt zijn er automatisch veel toeschouwers.

De doelen die wij onszelf voor dit project hebben gesteld zijn:
- Het organiseren van een grote happening, op straat. Een performance in de vorm van een parade.
- Het in aanraking laten komen van de buurtbewoners met muziek, beeldende vormgeving en theater en hun ook daadwerkelijk laten participeren
- Het samenbrengen van de buurtbewoners uit verschillende culturen, achtergronden en leeftijden met professionele kunstenaars en muzikanten.
- Het brengen van nieuwe energie middels kunst die de buurtbewoners op nieuwe ideeën kunnen brengen.
- Het stimuleren van eigen kracht van buurtbewoners die normaal gesproken niet durven te participeren.  
- Het stimuleren van samenwerkingen tussen verschillende, cultureel diverse organisaties en verenigingen in de buurt.
- Het ontwikkelen van een langdurige buurttraditie.

De leiding wordt genomen door professionele kunstenaars en parademakers zoals Stichting Pretvormer, kunstenaar Tessa Hendriks en een aantal gast kunstenaars. Zij maken het beeldende aspect samen met een leger aan buurtbewoners voor jong en oud. De dag van de parade zelf zullen er ook meerdere bands uitgenodigd worden.

De eerste fase bestond uit de orientatie fase, waarin ik zorgde dat alle partijen met elkaar in contact zouden komen. Pretvormer, als oprichter van het 'Carnaval van Noord' natuurlijk allereerst, zij gaven aan inhoudelijk opzoek te zijn naar meer experiment. Zij maken veel buurt parades en zijn toe aan de volgende stap. Die zocht ik, samen met de stichting Muziekstraat, in het veld van de beeldende kunsten. Zo kwam ik uiteindelijk uit op drie jonge kunstenaars die ik bij dit project heb betrokken, omdat ik denk dat een samenwerkingen tussen deze sterke individuen een geweldig nieuw kunstwerk op kan leveren.

Deze kunstenaars zijn beeldend kunstenaar Tessa Hendriks, ontwerper en conceptueel kunstenaar Willem van Doorn en mode ontwerpster Maaike Fransen. De samenwerking tussen deze mensen vanuit verschillende disciplines biedt de kans tot de ontwikkeling van een multidimensionaal element dat de parade een geweldige inpuls kan geven. De drie kunstenaars hebben in het gemeen dat ze het experiment niet schuwen, vaak groot werken en zich laten inspireren door gevonden objecten.  De kunstenaars staan stuk voor stuk bekend om hun unieke denkwijze; het 'buiten de lijntjes' denken. Zo maakte Maaike Fransen een heuze modeshow met objecten gevonden op straat, bouwde Willem van Doorn onlangs een dada-istisch confetti kanon en maakt Tessa Hendriks boomhutten waar ze maar kan. Ze exposeren geregeld binnen de de muren van institutionaire kunstinstellingen, maar zagen juist in dit project de kans om de straat op te gaan en hun werken in te zetten op een nieuwe manier. Niet alleen als kunstobject, maar als onderdeel van de parade die een buurt bij elkaar brengt.

Zij zullen alle drie een workshop in het voorafgaande traject op zich nemen, waarin zij zullen bouwen aan een onderdeel van de parade. Hierbij laten zij zich inspireren door het thema van Hemelvaart, maar ook door de buurt zelf. Ik denk dat het project door input van deze kunstenaars een nieuwe lading krijgt, waarbij buurtbewoners daadwerkelijk kunnen experimenteren met kunstvormen die nog niet eerder in de parade, de buurt of misschien wel hun leven voorkwamen. 

 

Met wie werk je samen?: 

Samenwerkingspartners
Stichting Muziekstraat
Stichting Muziekstraat is gevestigd in een omgebouwde fietsenstalling midden in de Vogelbuurt van Amsterdam Noord. Vanuit hier vinden er wekelijks muzieklessen en workshops plaats. In de Muziekstraat wordt muziek gebruikt als het ultieme bindmiddel tussen mensen van allerlei verschillende achtergronden binnen dezelfde buurt en stad. Met een kwalitatieve en toegankelijke programmering, openheid en betrokkenheid van buurtbewoners draagt De Muziekstraat op een creatieve wijze bij aan de levendigheid van Noord en specifiek de Vogel-/IJpleinbuurt. 
Ik werk zelf voor de Stichting Muziekstraat aan het initieren en organiseren van dit project. Dit houdt in dat ik me bezig zal houden met de pre-productie, contact met de buurt en buurtorganisaties, en het uitnodigen en begeleiden van de kunstenaars.

Pretvormer
Stichting Pretvormer is opgericht in maart 2012
Onder de naam Pretvormer worden grote buurtprojecten die uitmonden in een optocht georganiseerd, parades op festivals en bij andere feestelijkheden, workshops voor kinderen en volwassenen en als het donker genoeg is sprookjesachtige lichtjesparades
In het Carnaval Van Noord zullen zij de parade vormgeving op zich nemen doormiddel van hun kostuums en expertise. Ook zullen zij de muziek cureren, een deel van de productie op zich nemen en daarnaast helpen met het aanvragen van subsidies. 

Vogellab
Het Vogellab is een kunstnest, waar experimenten kunnen broeden. Een werkruimte voor kunstenaars Tessa Hendriks en Frouwkje Smit in een winkelpand. Met een projectruimte waar artistieke experimenten zullen plaatsvinden. Sommige laagdrempelig gericht op de buurt en talentontwikkeling, maar ook maandlange residenties voor kunstenaars uit noord en ver daarbuiten. 
Het Vogellab is de hoofdlocatie van het Carnaval van Noord waar de weken vooraf de workshops zullen plaatsvinden, installaties zullen worden gebouwd en tevens begin- en eindpunt van de parade is.

Kunstenaars

Tessa Hendriks
Tessa Hendriks (1987) is community en boomhutten kunstenaar woonachtig en werkzaam in Amsterdam. Ze is op dit moment bezig met haar boomhuttenproject (er zijn namelijk te weinig boomhutten en boomhutachtige zaken). Om te ontsnappen middenin de werkelijkheid, om te verstoppen en te spelen, te ontdekken. Vanuit een deconstructief en organisch proces ontstaan tijdelijke werelden, waarvan onduidelijk is of ze in opbouw of juist in afbraak zijn. Open plekken bieden ruimte voor invulling door de toeschouwer. Toeschouwers maakt ze participant en mede-eigenaar. Ze wil graag belangrijke kunst maken, blauwdrukken voor nieuwe werelden die bestaande systemen omver werpen, ruimtes waar mensen vrolijk, speels en nieuwsgierig van worden waar ze elkaar en zichzelf kunnen ontmoeten en dat dan de wereld beter wordt. Daarom houdt ze zich ook bezig met exposeren op uiteenlopende plekken en mogen mensen vaak meedoen en denken. Ze maakt sociale sculpturen. Tessa Hendriks is ook een mobiele bouwplaats een plek waar vooral kinderen, maar soms ook hun ouders of andere volwassenen met materiaal dat voorhanden is kunnen werken maar vooral leren samen te denken, ontwerpen en te bouwen. Samen dromen.
Door het dromerige, maar artistiek sterk onderbouwde, boomhutten project in combinatie met het sociale karakter van haar werk leek Tessa Hendriks mij de ultieme kunstenaar om bij het Carnaval van Noord te betrekken. Ze zal samen met de buurtbewoners een groot, rijdend (vliegend) object maken dat het baken van het Carnaval van Noord zal vormen. Samen ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid, maar tevens een nieuwe wereld bouwen; dat is iets wat we met deze parade proberen te doen. Ik denk dat Tessa Hendriks daar de ultieme vorm voor zal kunnen vinden. https://tessahendriks.com

Willem van Doorn
Willem van Doorn is in 2013 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven in de richting ‘Man and Living’. Zintuigelijke beleving, plaats en tijd zijn belangrijke uitgangspunten voor zijn ontwerppraktijk. Tijdens zijn afstuderen heeft hij zijn werkplek gevestigd in de Kwakel op de boerderij van zijn familie. Dit heeft geleid tot een onderzoek naar manieren om de agrarische sector en de creatieve industrie met elkaar te verbinden. Komend jaar is hij van plan om de boerderij die tevens is ingericht als (hout)werkplaats te openen voor gastontwerpers en een artist-in-residency gericht op thema’s als lichtvervuiling en voedselproducties op te zetten. Dit moet uiteindelijk leiden tot een klein creatief bedrijventerrein en behoud van de boerderij.
Het leek mij een geweldige toevoeging om Willem van Doorn te hebben als gastkunstenaar voor het Carnaval van Noord. Zijn grenzeloos denken (kerstboom canon), bouwen van grote objecten (Sauna Townhall) maar ook humoristische vormgeving (WipKip) leek mij interessant los te laten op het thema van de Parade en het (hemel) vliegende aspect daarvan. Wij zullen Willem van Doorn vragen een groot objecten te maken, dat mobiel is, en gemaakt is in het Vogellab met behulp van buurtbewoners. Hij vindt het een interessante uitdaging zich ditmaal te laten inspireren door de stad, in plaats van het boerenland. 
http://willemvandoorn.com

Maaike Fransen
Maaike Fransen studeerde af aan de design Academie in Eindhoven en ontwierp vervolgens de bijzondere mode collectie HORADING (DIS)ORDER. Uit een combinatie van gevonden objecten van de straat ontwierp zij een fantastische collectie die als performance op de Amsterdam Fashion Week te zien was. 
Voor het Carnaval van Noord heb ik haar gevraagd kostuums te maken voor de parade met gevonden objecten uit de Vogelbuurt. Het leek haar erg leuk om hier aan mee te doen, en ook een uitdaging om iets te maken geinspireerd op een wijk. 
http://maaikefransen.com

Buurtorganisaties
Aan de parade gaat een groot voortraject vooraf. Er worden muzikale en beeldende workshops gegeven op verschillende plekken in de deelnemende buurten en op de scholen. Er worden zoveel mogelijk organisaties uit de buurt betrokken en verschillende kleine parades voorafgaand aan het daadwerkelijke Carnaval gehouden, om zo de buurt nog meer te enthousiasmeren.

Florakokjes
Dit is een groep minima- kinderen en jongeren die, begeleid door vrijwilligers, elke vrijdag en zaterdag allerlei activiteiten ondernemen en gezamenlijk een gezonde maaltijd koken en eten. We willen hen uitnodigen om in het Vogellab te komen werken aan parade objecten onder begeleiding van de kunstenaars. 

Hot Mama Hot / De gele Pomp
Hot Mama Hot is een organisatie die vanuit de Gele Pomp aan het randje van de Vogelbuurt voor en met buurtbewoners allerlei activiteiten onderneemt. Zo hebben ze onder andere een Tactische Bosspelen Club, een filmclub, activiteiten met koken en een knutselclub. Het was al een tijd een wens om intensiever met Hot Mama Hot samen te werken, en wij zullen hen vragen bepaalde parade objecten te gaan knutselen met de kinderen.

Why Not Circus
Het Why Not Circus is een bijzondere organisatie uit de buurt waarbij verschillende circus activiteiten activiteiten worden georganiseerd, waaronder buurtcircus voorstellingen, jongleren, muziek maken, eenwielerfietsen, hoepelen, schminken en een lopend vuurtje. Zij zullen bijdragen aan de kostuums die gemaakt worden voor de parade, zo ook de aankleding van een typisch Noordse Canta. 

Springlevende Wijk Vogelbuurt
Springlevende Wijk Vogelbuurt zal ons helpen bij het werven van deelnemers voor het project. Door hun eerdere activiteiten in 2017 met en door bewoners in de Vogelbuurt hebben zij een sterk netwerk verworven, die zij kunnen benaderen voor dit project.

Stichting Doras
Stichting Doras is een instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam Noord. Doras helpt de inwoners van stadsdeel Noord op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening. Ons contact Els Andagar stuurt wekelijks mensen naar de Muziekstraat om mee te doen activiteiten. Zij zal ons ook voor het Carnaval van Noord in contact kunnen brengen met buurtbewoners die zich niet altijd op straat laten zien.

Familie Noord
Familie Noord is het collectief Ouders in Noord die allerlei activiteiten organiseren voor kinderen en hun ouders. Zij hebben veel aanhang en gebruiken social media op een slimme manier. Door hun grote netwerk kunnen wij ook veel mensen via hen bereiken. 

Scholen
We werken voor het carnaval graag samen met de scholen in Amsterdam  Noord.  Door deze samenwerking bereiken wij in één keer veel kinderen en hun ouders. Zo zullen wij muzieklessen en beeldende lessen geven die in het teken staan van het Carnaval van Noord. Naast de creatieve en muzikale vaardigheden zijn de lessen ook gericht op samenwerken, fantasie gebruiken, en werken met gerecycled materiaal en experimenteren. 

Stichting Wijsneus
Stichting Wijsneus organiseert naschoolse creatieve activiteiten op scholen door heel Noord en houden zich bezig met de vreedzame wijk. Elk jaar organiseren we in samenspraak met hen een aantal workshopprogramma’s. Afgelopen jaren waren dit onder meer drums,  rap, circus en capoeira workshops. De kinderen die de workshops doen presenteren zichzelf dan in de optocht met hun nieuw aangeleerde vaardigheden. In 2018 gaan we dit weer organiseren met een intensiever programma, en ook gericht op de Vreedzame Wijk, als koppeling aan het Carnaval van Noord.

 

 

Wat is verder van belang om te weten?: 

Op het moment zijn de kunstenaars al aan het nadenken zijn over de inhoudelijke en praktische details van de parade. Zij hebben allen bevestigd mee te willen doen. Ook is het Vogellab als locatie bevestigd, en heeft de gemeente Amsterdam interesse getoond in het project, qua vergunningen verwacht ik daarom geen problemen.


Ook is het goed te weten dat een aantal andere inkomsten bronnen inmiddels hebben toegezegd. Dit is terug te vinden in de begroting waar ik ook een dekkingsplan aan heb toegevoegd.

 

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
1 parade 200 200
14 workshop vogellab met gastkunstenaar en/of buurtorganisatie 210  
6 workshop school groep 5 t/m 8  960  
20 workshop buitenschoolse opvang 200  
       
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Dit project is bijzonder om verschillende redenen. Allereerst natuurlijk omdat het een project is wat men niet vaak ziet. Zo'n grote happening, op straat, waar kunst en muziek letterlijk de mensen uit hun huizen trommelen komt (wat mij betreft) niet vaak genoeg voor. Het bijzondere aan deze parade is dat het een performance wordt, gemaakt door een mix van professionals en amateurs. Door het betrekken van professionele kunstenaars, die met hun ideeen en daarnaast hulp van buurtbewoners de objecten maken is dit een kunstwerk waarin alles en iedereen bij elkaar kan komen. Het is niet alleen een manier om mensen in aanraking laten komen met muziek, beeldende vormgeving en theater, maar ook een middel om hun ook daadwerkelijk laten participeren.

Door het intensieve voortraject van workshops in de buurt brengen wij buurtbewoners samen uit verschillende culturen, achtergronden en leeftijden. Dit resulteerd ook in het brengen van nieuwe energie middels kunst die de buurtbewoners op nieuwe ideeen kunnen brengen. 
Het Carnaval van Noord heeft alle potentie een buurttraditie te worden, maar het moet bovenal een manifestatie van kunst en muziek zijn waarin iedereen dit samen maakt. Het is een project van hoog artistiek gehalte met een lage drempel.

Begroting: 

De bijdrage van het FCP zal ik vooral gebruiken voor de input van de gastkunstenaars. Ik denk namelijk dat zij zullen zorgen voor het experimentele en innovatieve aspect van de parade. Dit is het aspect dat het Carnaval van Noord daadwerkelijk naar een hoger niveau kan tillen, en anders maakt dan andere parades. De overige workshops en kosten zullen betaald worden vanuit het AMVJ Fonds (toegezegd), stichting Wijsneus (toegezegd) en een aantal andere lopende aanvragen. Voor toelichting zie de begroting.


afbeelding van Anne Arninkhof

Beste Rosa, je verzoek tot de Beslis mee-fase is binnen gekomen. Ik raad je echter aan om de aanvraag eerst verder te versterken. De vernieuwing binnen deze editie is mij nog steeds niet goed helder. Begrijp ik goed dat het voortraject met deelnemers en kunstenaars nieuw is? In de plannen lees ik dat participatie voor jullie centraal staat. Vergeet niet dat JMHM specifiek bedoeld is voor cultuurparticipatie; dus het zelf maken en beoefenen van cultuur. Waarschijnlijk vallen niet al jullie activiteiten onder deze noemer dus let goed op wat wel en niet subsidiabel is. Ook zijn activiteiten onder schooltijd niet subsidiabel binnen JMHM, dus houdt hier rekening mee. Ik lees graag meer over het proces dat jullie deelnemers doormaken tijdens de eendaagse workshops en het voortraject. Dus wie zijn jullie deelnemers, welke basis hebben zij, wat komt aan bod, wie begeleidt en welke skills worden opgedaan? Wij kijken straks ook o.a. naar talentontwikkeling van de deelnemers. Handig om hiervoor de regeling er nog eens op na te slaan.

afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Rosa,

Welkom op Jij Maakt het Mee! De komende weken denk ik als coach graag met je mee om te komen tot een goede aanvraag!

Ik zie de straatparade al helemaal voor me, leuk! En goed om te zien dat jullie zulke scherpe doelen voor jezelf hebben geformuleerd. Een goede volgende stap is nu om te beschrijven hoe deze doelen aansluiten bij de doelen van Jij Maakt het Mee. Hierover kan je meer lezen onder 'Start een Project'. 

Succes!

Johanneke

afbeelding van Rosa Ronsdorf

Beste Johanneke,

Dank voor je tip. Ik denk dat het op verschillende belangrijke punten zeker overeenkomt, maar dit is misschien nog niet heel erg duidelijk. Ik zal het aanpassen in het plan.

Groet

Rosa

afbeelding van Anne Arninkhof

Beste Rosa, welkom op Jij Maakt Het Mee! De komende weken denk ik als adviseur van het fonds mee om de plannen aan te scherpen. Het enthousiasme en de energie zijn in ieder geval aanwezig. Belangrijk om te weten is dat JMHM bedoeld is voor innovatieve en experimentele projecten. Nu begrijp ik echter dat het Carnaval van Noord al vier keer eerder heeft plaatsgevonden. Dus denk er goed over na of de komende editie zodanig anders wordt dat er sprake is van een innovatief en experimenteel project. Los van de thematische connectie met Hemelvaartsdag. Zo ja, lees ik graag meer over het wat en hoe.

afbeelding van Rosa Ronsdorf

Beste Anne,

De komende editie zal zeker anders worden dan vorige keren.

Doordat we met nieuwe kunstenaars werken, en actief opzoek gaan naar nieuwe kunstvormen om mee te doen aan de parade, zal het Carnaval van Noord deze editie een nieuwe, innovatieve, invalshoek krijgen met ruimte voor nieuwe kruisbestuivingen en experiment. Ik zal dit nog proberen toe te lichten in het plan, of wil je dat ik dat hier in de reactie ook doe?

 

Groet

Rosa