menu denk mee beslis mee maak mee

Caravantoren

Samen en toren bouwen van caravans

stichting Verzamelkunst
1 augustus 2017 tot 1 september 2017

€14.500

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee
Login of registreer om dit project te volgen.

Ga direct naar de reacties

Caravantoren

Samen en toren bouwen van caravans

afbeelding van pet van de luijtgaarden

Ingediend door:

pet van de luijtgaarden

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Hoe zullen we de caravantoren gaan inrichten?

Wat ga je doen?: 

De caravantoren biedt een kunstzinnige en maatschappelijke oplossing voor zowel het overschot aan caravans als goedkope bewoning. Deze kunstinstallatie zal Utrecht voor eens en altijd op de kaart zetten! Na veel media-aandacht en publiek voor Tour d’Artistique, het grootste rijdend museum ter wereld, zal deze stunt met caravans wereldwijde media-aandacht krijgen. Gestapelde caravans zijn nog nooit eerder ergens vertoond. Waarom? Het zet Utrecht voor eens en altijd op de kaart. Het geeft tegelijk aan dat mensen er hun eigen woning kunnen creëren! Dus is tegelijkertijd een reclame-uiting van jewelste.

Als inwoner van Utrecht rijd ik regelmatig onder het Berlijnplein. Daarnaast werken we samen met Emmaus Haarzuilens en hebben we projecten gedaan met De Vrijstaat, Roodnoot en Metaal Kathedraal. De bijzondere plek boven de A2 spreek ons te meer aan omdat alle voorwerpen een bindingen hebben met  voertuigen die er onder rijden. De auto’s hebben hun sleurhutten achter gelaten waardoor er een nieuw gemeenschap kan ontstaan.  Ook de vrachtwagens hebben hun last (de containers) van zich afgeschud.  Zodat er een nederzetting kan ontstaan van creatieven die zowel de culturele as van leidsche rijn naar het oude centrum als de verticale as van auto en vrachtwagens naar hun achtergelaten last kunnen verbinden.

Wat zal er te beleven zijn?

Samen met scholieren en zorgsinstellingen uit de buurt zullen de toren bouwen. De caravans en containers zullen voor 1 augustus geschilderd worden door buurtbewoners. Vanaf 1 augustus gaan we de toren bouwen die er een maand zal staan.  Aangezien het kort dag is hebben we al contact gelegd met scholen in de buurt, die zijn wild enthousiast van het idee en willen heel graag mee werken! Vooraf zullen dus alle caravans en containers volledig geschilderd worden samen met de mensen uit de buurt, scholen, BSO’s en met onze eigen creatieve crew, bestaande uit mensen uit heel Utrecht van De Meern en Haarzuilens tot Lunetten en kanaleneiland.

Waarom nu?

Nu is het de periode van tiny house movement. Iedereen wil in een klein huisje wonen.  De nieuwe bewoners van Utrecht kiezen voor een kleine ruimte dichtbij het centrum. De caravans zullen al verrijzen als het Leidsche Rijn centrum volop aan het bouwen is.

We willen de hang naar de kleine ruimte omarmen door een toren te bouwen van caravans. Elke caravan is anders en zal zijn peilers vinden op containers waar menig studenten zijn jaren heeft geeft gesleten (in een van de containerwoningen in Utrecht en Amsterdam.) We willen de containers gebruiken als tijdelijke werkplek voor kunstenaars en waar workshops gegeven kunnen worden.


afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Pet,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met je mee. 

Ik ben nieuwsgierig naar een verdere uitwerking van wat er in augustus gaat gebeuren als de caravans eenmaal op het Berlijnplein staan. Kan je daar al wat meer over vertellen?

Ook ben ik benieuwd naar de begroting.

Succes met het verder uitwerken van de aanvraag,

Johanneke

afbeelding van Johanneke Minnema

Beste Pet,

Welkom bij Jij Maakt Het Mee! Ik ben jullie coach en denk de komende weken graag met je mee. 

Ik ben nieuwsgierig naar een verdere uitwerking van wat er in augustus gaat gebeuren als de caravans eenmaal op het Berlijnplein staan. Kan je daar al wat meer over vertellen?

Ook ben ik benieuwd naar de begroting.

Succes met het verder uitwerken van de aanvraag,

Johanneke

afbeelding van Anne Arninkhof

Beste Pet, welkom terug op Jij Maakt Het Mee! Een prikkelend beeld zo’n toren van caravans. Interessant dat je hierbij ook de link legt naar de tiny house movement. Heb je al contact met mensen/ontwerpers die bedreven zijn in het bouwen van tiny houses? Dat lijkt me een boeiende kruisbestuiving. Als ik het goed begrijp wil je de caravantoren optrekken op het Berlijnplein. Hoe ga je de inwoners van Leidsche Rijn (en Utrecht) deelgenoot maken van het project? En hen betrekken bij de activiteiten in de caravantoren? Houd er tot slot rekening mee dat wij geen projecten subsidiëren die onder schooltijd plaatsvinden. Veel succes met de verdere uitwerking!