menu denk mee beslis mee maak mee

Bep van Klaveren - Spoken word voorstelling

De eerste voorstelling over een van Nederlands...

Stichting SpraakuhlooS
5 mei 2018 tot 27 september 2019
letteren, muziektheater, theater
jongeren, kinderen, ouderen, volwassenen
€8.500

Dit projectidee is in ontwikkeling. Geef je tips! Denk mee Beslis mee Maak mee

Ga direct naar de reacties

Bep van Klaveren - Spoken word voorstelling

De eerste voorstelling over een van Nederlands meest icoonische sporthelden

afbeelding van Stichting SpraakuhlooS

Ingediend door:

Stichting SpraakuhlooS

Ik zoek meedenkers over deze vraag: 
Wij zoeken mensen die Bep persoonlijk nog hebben gekend om gesprekken mee aan te gaan om nog meer over Bep te weten te komen

Wat ga je doen?: 

Wij gaan een interactieve spoken word voorstelling maken over Bep van Klaveren.

Dit doen wij mede omdat dit jaar het 25 jarig jubileum van de Bep van Klaveren memorial plaatsvind.

Wij als stichting zien dit als unieke kans om een uniek Rotterdams verhaal te vertalen met hedendaagse kunsten en creatieve invalshoeken.

Wat wij willen bereiken is speelsgewijs geschiedenis, sport, cultuur, kunst en educatie met elkaar te verbinden.

Dit zullen wij doen op de volgende manieren;

Gehele productie opstellen - Hier zullen wij de show van A tot Z maken. Waar wij op inzetten is dat wij momenten in de show hebben waarin het publiek actief kan deelnemen aan de show als cast. Hier zal dan ook geimproviseerd worden 

Premiere 25 jarige Bep van Klaveren Memorial - Hier zullen wij tussen 2000 Bep van Klaveren fans onze show in premiere laten gaan en bezoekers de kans geven om samen met ons het podium te delen om te vertellen wat Bep voor hun betekend.

Theater tour - Hier zullen wij langs kleine theaters (50-150 man) touren om Rotterdams publiek te entertainen, informeren en uit te nodigen om bij ons op te vloer te improviseren als castmember van de Bep van Klaveren voorstelling. Onze show heeft open scenarios die ingevuld mogen worden door het publiek. Dit zijn zowel dialogen als speltechnische situaties. Deze avonden staan in het teken van Bep van Klaveren terug aan het licht te brengen in Rotterdam. Wij geloven dat het publiek zich geroepen zal voelen om niet alleen onze voorstelling te zien, maar zal genieten van hun 5 minuten om zelf Bep van Klaveren te mogen zijn!

Scholen tour - Wij hebben een samenwerking met het Albeda collega. Hierdoor mogen wij onze show op vele vestigingen spelen voor leerlingen varierend tussen MBO niveau 1 en niveau 4. Naast de interactieve voorstelling hebben wij ook een kennismakingsmiddag en een nagesprek met deze leerlingen. Hier zullen wij ruim de tijd hebben om ons achterliggende idee over onze voorstelling met hen te delen en al hun vragen achteraf kunnen beantwoorden. Het belangrijkste voor ons is om tijdens deze scholen tour duidelijk te maken dat de kinderen moeten geloven in hun dromen. Bep van Klaveren is slechts een symbolisch voorbeeld dat wij aankaarten, maar elke Rotterdammer moet in de gelegenheid zijn om zijn/haar dromen te verwezelijken. 

 

Hoe ga je te werk?: 

Wij werken met een uitgeschreven stappenplan. Ik zal u op de hoogte brengen van wat wij al hebben gedaan, momenteel doen en waar wij ons op voorbereiden.

_______________________________________________________________________________________________________________

Wat vooraf is gegaan;

Samenstelling cast - informatie over Bep inwinnen - Samenwerkingen verwezenlijken met de stichting Rotterdamse Sporticonen - Datum show vastleggen

De cast bestaat uit 5 spoken word artiesten. Wij kiezen voor een spoken word voorstelling omdat wij geloven in de impact van spoken word. Als stichting zetten wij ons nu 4 jaar in voor spoken word en wij zien de raakvlakken met Bep zo helder als een klontje. Bep stond niet alleen bekend om zijn vechtstijl, maar ook om zijn taalgebruik. Hoe beter kunnen wij zijn taalgebruik naar voren brengen dan met spoken word?

Hiernaast zullen wij theater en muzikale intermezzo's hebben om de show bindend en op hoge energie te houden, wel blijft spoken word de rode draad in de show. 

_______________________________________________________________________________________________________________

Wat wij momenteel doen;

Verdiepen in Bep + Connecties opzoeken die van belang zijn voor ons verhaal

Characters uitwerken + Scenes/sketches op uitschrijven

Momenteel doen wij veel aan teambuilding. Wij zullen de komende zomer veel met elkaar optrekken en hiervoor willen we elkaar goed leren kennen. Van creatieve brainstormsessies tot prison escapes, we doen het allemaal. Dit maakt een erg fijne werksfeer. Als artiesten kende iedereen elkaar wel uit de Rotterdamse spoken word scene, maar het is de eerste productie waarin de spelers collega's worden. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een Rotterdams icoon als Bep onze artiesten bezighoudt. Alle boeken die er over Bep zijn worden verslonden en de spelers leven zich al erg in in hun personages.

 

Wat wij nog moeten doen;

Script volledig uitwerken - Repeteren - Try outs spelen voor scholen - Main show tijdens de Bep van Klaveren memorial.

Aanmaal dat wij tevreden zijn met onze hoofdlijnen zullen wij het script zwart op wit vastleggen. Met dit houvast zullen wij twee keer per week samenkomen en met een regiseur aan de slag gaan. Onze stichting is wel verantwoordelijk voor de productie, maar omdat wij geen ervaring hebben met het maken van producties zullen wij een ervaren regisseur vragen om ons op de vloer te begeleiden. Wat wij verwachten is dat de gretigheid van de jonge spelers en de ervaring van de regisseur zullen resulteren in vuur, passie en kwaliteit. 

_______________________________________________________________________________________________________________

Na de memorial;

Na de Bep van Klaveren memorial zullen wij onze productie ter beschikking stellen aan het onderwijs, culturele instellingen en andere geinteresserde instanties om ons project met hen te delen. Er is nu al vraag vanuit theaters om onze voorstelling daar te spelen na de culturele opening midden september. Wij verwachten dit en volgend jaar veel bruggen te slaan tussen doelgroepen en een geweldige vermakelijke geschiedenis les te geven van een bijzonder hoofdstuk van Rotterdam

Met wie werk je samen?: 

Wij werken samen met;

Stichting Rotterdamse Sporticonen.

Stichting Rotterdamse Sporticonen (SRS) staat open voor het feit dat wij als jonge stichting een productie maken over Bep van Klaveren. Tijdens de memorial, wat dit jaar tevens een 25 jarig jubileum viert, wordt ons het podium aangeboden waar wij op de avond onze show mogen spelen. De Bep van Klaveren memorial verkoopt al jaren uit en dit jubileum zal niet anders zijn. Het feit dat wij ons niet druk hoeven te maken omtrent marcom, maar dat een organisatie als SRS ons programmeerd betekend dat wij al onze tijd en energie kunnen stoppen in het traject van de voorstelling. 

 

Albeda Collega.

Het Albeda collega biedt ons de mogelijkheid om honderden jongeren deel te laten nemen aan onze interactieve voorstelling. Door middel van het gesprek aan te gaan over welke keuze(s) zij zouden maken in Bep's schoenen, kunnen we geschiedenis bruggetjes maken naar hedendaagse situaties. Bep is een symbolishc voorbeeld van een Rotterdams verhaal, maar lang niet alle scholieren zullen Bep kennen. Wat wij met deze samenwerking verwezelijken is dat wij een leuke geschiedenisles kunnen aanbieden aan de kinderen waarin wij hen achteraf zullen bijstaan met het zoeken naar andere verhalen over Rotterdam die zijzelf interessant vinden. Wanneer je jongeren namelijk de gelegenheid geeft om over geschiedenis te praten met mensen van hun eigen leeftijd, zullen zij dit veel sneller aannemen dan wanneer een ouder persoon dit met hun bespreekt. Onze voornaamste doel is leerlingen in hun kracht te zetten. Door situaties uit te spelen waarin zijzelf Bep, of een ander persoon in de cast, mogen zijn, zullen wij dit terugkoppelen naar hun eigen situatie. Thema's als geweld, pesten, taal, sport en meer zullen interactief behandeld worden met de costante terugkoppeling naar hoe de leerlingen zel met deze thema's te maken hebben.

Wat is verder van belang om te weten?: 

Ons project staat nog volledig in de startblokken. Hoewel wij de cast rondhebben, moeten wij alles omtrent de voorstelling nog in elkaar zetten. De reden dat wij ervoor kiezen om ons project met JHMH te delen is omdat wij geloven dat met ons project men meemaakt hoe het is om Bep te zijn. Ons publiek zal ten alle tijden uitgenodigd worden om met ons de vloer te betreden. 'Wat zou jij doen als...' 'Hoe zou jij reageren op...' dit soort vragen leggen wij ons publiek voor. Zij mogen op deze momenten met ons de vloer op en scene's en scenarios verder uitspelen. De show die wij hebben is wel een compleet verhaal, maar dus open voor interpertatie en actiepunten per gelegenheid. Zo zal een groep 50 plussers natuurlijk nooit hetzelfde reageren als een groep jongeren. Met onze cast zullen wij ons op ieder scenario zo goed mogelijk voorbereiden en met de artistieke kwaliteiten van elke show een unieke gelegnheid maken die alleen 'jij' kan meemaken. Ondanks dat de voorstelling een begin, middenstuk en einde heeft, is geen een show per definitie hetzelfde. Wij geloven dat dit een unieke ervaring en kans is voor Rotterdammers om betrokken te geraken bij een Rotterdams sporticoon als Bep

Dit project vangt de inclusiviteit waar Rotterdam voor staat. Wij weerspiegelen huidig Rotterdam met een cast vol wereldwijde Rotterdammers. Waar het verhaal van Bep toch vrij 'wit' is, brengen wij hedendaagse kleur. Dit, omdat de kunst en cultuur sector van Rotterdam erg inclusief is. Met dit project willen wij laten zien dat talent en doorzettingsvermogen universeel zijn. Bep deed alles op karakter, daarom zijn de spelers voor deze voorstelling geselecteerd op karakter en niet op uiterlijk. Een grote inspiratiebron voor het maken van deze voorstelling is de musical 'HAMILTON - AN AMERICAN MUSICAL'. Deze show bracht veel controversie met zich mee omdat een Americaans verhaal in de periode rond 1800 wordt weerspiegeld door een diverse cast Americanen. Wij hebben dezelfde insteek.

Bereik: 
aantal   activiteit               aantal deelnemers   aantal bezoekers 
4 Try out 5 400
1 25 jarige Memorial 10 1200
10 Voorstellingen in kleine theaters Rotterdam 5 800
25 Voorstellingen in het onderwijs 5 500
       
       

 

Wat maakt het project bijzonder?: 

Het feit dat het publiek mag bijdragen aan een voorstelling over Bep van Klaveren is in onze ogen uniek. Niet alleen dat wij als jonge stichting de archieven induiken om zo veel mogelijk informatie aan het licht te brengen, maar juist dat wij het publiek vragen wat zij van deze informatie vinden en op de vloer mogen laten zien hoe zij, als Bep, zouden omgaan met deze levensomstandigheden. 

Door middel van simpele scenario's na te spelen als het hebben van geen telefoon, geen facebook enzovoort zullen wij vooral het jonge publiek aan het denken zetten. Bep heeft altijd goed contact gehad met zijn familie in Rotterdam, zelf wanneer hij jarenlang in de Verenigde Staten woonden, hoe dan? Door het publiek in de schoenen van Bep en de cast te zetten, kunnen zij zich inliven in een bijzondere periode. Bep heeft 2 wereldoorlogen meegemaakt en zeker in Rotterdam wordt er voornaamelijk stilgestaan bij de 2de wereldoorlog. Dankzij onze show zal men een creatieve geschiedenisles krijgen waarbij zij zullen ervaren hoe het is om tussen 1907 en 1992 Rotterdammer geweest te zijn.

Dit project komt uit de harten van Rotterdamse jongeren. Wij vinden het erg bijzonder dat wij hiermee sport, cultuur, kunst talentontwikkeling, geschiedenis en vernieuwing kunnen verwezelijken. Omdat wij al zekerheid hebben om voor zowel jongeren als ouderen te staan bedienen wij een ontzettend breed publiek. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid om heel Rotterdam het verhaal te geven wat het al lang heeft. 

Het feit dat Bep geen film of theaterstuk heeft, is eigenlijk een verbazing op zich. Wij hebben hier lang over nagedacht en de beslissing genomen om heft in eigen handen te nemen. Het is de eerste keer dat onze stichting een productie op zich neemt en wij vinden het dan ook zeer spannend. Ook is dit een eerste productie voor 3 van onze 5 spelers. In het voortraject doen wij dan ook veel aan teambuilding buiten de studies en banen van de cast om. Het is erg bijzonder om te ervaren hoe dit project nu al leeft. Het feit dat scholen als het Albeda ons zullen boeken bij de start van aankomend schooljaar voelt onwerkelijk. Ook hebben wij al contact met enkele kleine theaters, het is de bedoeling dat na de memorial wij een theatertour maken door kleine theaters in Rotterdam. 

Dat maakt dit project ook zo tof, waar de Bep van Klaveren memorial een hoogtepunt moet bereiken dit jaar, en wij daar onderdeel van mogen zijn, hebben wij gelijk een productie staan die voor heel Rotterdam interessant is. Hier zullen wij dan ook zeker op inspelen en van geinteresseerde scholen tot theaters en instellingen onze voorstelling aanbieden.

Onze droom is het dat deze productie een blauwdruk krijgt die opgepakt kan worden door de volgende generatie spelers en makers. Wij zien onszelf tot 2020 deze productie in eigen handen houden en hopen dat daarna de volgende generatie dit project verder oppakt en er weer een nieuwe twist aan weet te geven. Dit is een ontzettend bijzonder stuk Rotterdams eigendom en wij willen de vlam aanwakkeren om meer bijzondere verhalen uit de stad te presenteren op een unieke manier.

Begroting: 

Kosten:

Startbudget spelers voor gehele periode á €1000,- per speler voor 5 spelers = €5.000,-

Repetitie locatie huren voor 5 maanden á €300,- per maand = €1.500,-

Scriptschrijver voor 100 uur á €20,- per uur = €2.000,-

Regisseur voor 75 uur á €20,- per uur = €1.500,-

Dramatoloog voor 75 uur á €20,- per uur = €1.500,-

Productieleider voor 150 uur á €10,- per uur = €1500,-

Marketing communicatie voor 100 uur á €10,- per uur = €1.000,-

Social media promotie budget (facebook en instagram spnsoring) = €500,-

Online huisstijl ontwerpen grafisch vormgever = €1.000,-

Flyers + Posters = €750,-

Teaser: €750,-

Trailer: €1.000,-

Aftermovie: €500,-

Muziek laten componeren: €500,-

Decor + aankleding: €2.500,-

Costuums/Kleding voor gehele cast: €500,-

Vrijwilligers + Cateringskosten verspreid over gehele traject: €500,-

Totale kosten: €22.500,-

 

Baten:
Gemeente Rotterdam €10.000,- (Toegekend)

Recette Bep van Klaveren memorial €1000,-

Recette theater tour €1000,-

Uitkoop Albeda tour €2000,-

JMHM €8.500,- (In afwachting)

Totale baten: €22.500,-


afbeelding van Stichting SpraakuhlooS

Beste coaches,

Wij hebben de plannen aangepast en toegespits op de feedback. Ook hebben wij de begroting vernieuwd.

Graag willen wij hiermee verduidelijken wat de impact van onze voorstelling is en hoe groot het bereik hiervan is.

De kernrede dat wij ons project met JMHM delen is omdat ons publiek daadwerkelijk mee kan maken hoe het is om Bep te zijn. Wij geloven dat dit een uniek project is onze interactie met elke doelgroep prachtige scenario's zal bewerkstelligen.

afbeelding van Stefanie Weijsters

Ha Spraakuhloos-ers!

Als ik het goed begrijp gaat het actieve participatie deel om de scenes in de voorstelling waarbij publiek de vloer op kan gaan. De link met de vernieuwing of versterking van de actieve kunstbeoefening in de vrije tijd is  nog wel moeilijk te maken vrees ik. Het lijkt me een toffe toevoeging voor jullie voorstelling en ook de beleving ervan door het publiek, maar dat gaat eigenlijk meer om publiekswerking of educatie bij een voorstelling. Dat hiermee een nieuwe impuls gegeven wordt aan de spoken word beoefening door andere doelgroepen in de stad of dat de bezoekers van de voorstelling hierin een artistieke ontwikkeling doormaken, is voor mij nog niet overtuigend helaas. De deelname van scholieren/studenten die binnen school/studieverband actief meedoen zien wij niet als vrijetijdsbeoefening en is vanuit deze regeling dan ook niet subsidiabel. 

afbeelding van Tracey Morais Soares

Gisteravond samen gekomen met #TeamBep!
5 diverse jongeren met ieder zijn of haar eigen kennis & inzicht.
Geweldig! We hebben gesproken, kennis gedeeld en natuurlijk ook heerlijk gegeten dankzij onze altijd o zo gastvrije Host Tomas!
Weet je wat ik echt tof vind? .. Dat ik zoveel leer elke keer wanneer wij samen komen. #TrotsOpMijnTeam

Plannen en meerdere datums staan op de agenda! Ik kan niet wachten om Rotterdam op zijn kop te zetten.

 

 

 

afbeelding van Melany Evora

Hoi Hoi,

Mijn naam is Melany Evora, 27 jaar en een echte Rotterdammer(t). Ik zal me in het team vooral bezighouden met de marketing en communicatie (social media) van de voorstelling. Wat voor mij/ons echt belangrijk is is het verhaal van Bep bekend maken bij een doelgroep die niet zo snel met zijn verhaal in aanraking zou komen of mensen die zijn verhaal wel kennen, maar niet zo bekend zijn met spoken word. Spoken word is namelijk erg bekend bij een jonge doelgroep en Bep van Klaveren weer bij een veel oudere doelgroep. Door middel van deze voorstelling en de inzet op communicatie hoop ik dat we twee werelden bij elkaar kunnen brengen. Zowel online als offline.

Al een tijdje woon ik in Rotterdam Crooswijk waardoor werken aan dit project voor mij nog toffer is! Ik zie mijn straatnaam terugkomen in boeken, herken de plekken in de boeken en zie dingen van Bep van Klaveren terugkomen in de wijk. Dit maakt het voor mij nog een tikkeltje persoonlijker.

afbeelding van Stichting SpraakuhlooS

Leuk nieuws!

Zojuist hebben wij ons verbonden aan de #BlackPantherChallenge010!

Op 7-4 zal onze crew een inspirerende bijdrage leveren aan deze middag voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Pathé Schouwburgplein.

afbeelding van Tracey Morais Soares

HeyHey, 
 

Mijn naam is Tracey en ik ben een 28 jarige dame geboren en getogen in Rotterdam.
Mijn passie is schrijven, mensen inspireren en motiveren d.m.v herkenbare  levenservaringen (Ook die van mezelf).
Rotterdam is een groot avontuurlijk stad met diversiteit en creativelingen met verschillende ideeen. Graag wil ik met dit project aan (voornamelijk) jongeren laten zien dat je overal inspiratie kan halen en  het eigen kan maken. 

Als 1 van de crewleden die voor het eerst z'n grote en toffe project zal meemaken, ga ik nu heel erg uit mijn comfort zone.  Dit project wordt gemaakt met liefde , passie en vechtlust. Wij denken niet in hokjes. Wij staan voor Spoken word, theater, passie en voor diversiteit in Rotterdam! Wij staan er..
Wij willen met dit project ook touren op scholen. Scholieren moeten meer kunst en cultuur meekrijgen en inzien wat voor effect het heeft een ieder die zijn of haar creatieve kant zal ontdekken. Graag willen wij hier een deel van uitmaken. 

- Tracey M. Soares

 

afbeelding van Stefanie Weijsters

Beste Spraakuhloos-ers,

Ik begrijp dat jullie project de realisatie van een spoken word voorstelling met 5 jongeren betreft. Aangezien het bereik wat betreft de actieve kunstbeoefening daarmee relatief beperkt is, ben ik wel benieuwd naar de achtergrond van deze 5 mensen, wat hen drijft en motiveert en hoe het ontwikkeltraject eruit zal zien. Wij ondersteunen in principe niet de realisatie van een productie, maar ons draait het om de impact van een project op de actieve cultuurparticipatie en daarmee ook de deelnemers. Ook ben ik benieuwd naar de begroting, zodat ik meer inzicht krijg in de kosten en dekking. 

afbeelding van Stichting SpraakuhlooS

Hoi Stefanie,

Het realiseren van de voorstelling is inderdaad een onderdeel van het project. Alleen ligt de impact van de voorstelling voor ons centraler. Zoals beschreven staat zijn wij al zo goed als rond met theaters en scholen om onze voorstelling te gaan spelen en hebben wij een interactieve voorstelling. Dit betekend in onze ogen dat juist veel mensen die normaal enkel als 'publiek' gelden, tijdens onze voorstelling uitgenodigd worden om artiest te zijn. 

Onze spelers stellen zich een voor een aan je voor en zullen je bijpraten over hun persoonlijke en artistieke doelstellingen met deze voorstelling.

De begroting zal ik later vanavond uploaden!

Heb je verder tips voor ons?

afbeelding van Stefanie Weijsters

Jullie spelers krijgen een vergoeding voor hun bijdrage en de begroting betreft enkel de realisatie van de theaterproductie. Hoe andere jongeren of publiek actief worden lees ik nog niet terug en het blijft mij dan ook onduidelijk hoe dit project de actieve kunstbeoefening in de vrije tijd vernieuwt. Is dit niet meer een aanvraag bedoeld voor het Fonds Podiumkunsten? 

afbeelding van Stichting SpraakuhlooS

Hoi Stefanie, wellicht staat het nog niet helemaal helder omschreven zoals wij bedoelen. De begroting is inderdaad toegespits om dit project van de grond te trekken. Hiervoor hebben wij financien nodig om de productie te verwezelijken omdat zonder productie wij geen verder draagvlak hebben. Met de productie staan al 3 soorten optredens vast. De eerste is de premiere tijdens de eindmanifestatie van de Bep van Klaveren memorial 25 jarig bestaan. De tweede zijn de shows die wij spelen in kleine theaters vanaf september (vrije tijd). De derde zijn de interactieve voorstellingen die wij spelen op het Albeda collega (educatie). Ik zal zorgen dat indien dit informatie is die in het plan terecht moet komen, ik het zowel tekstueel als financieel beter toelicht. Is het ook een idee om van de week even te bellen? Wellicht kunnen wij dan beter verwoorden wat wij daadwerkelijk aan het maken zijn en kunnen wij direct tips krijgen op hoe wij deze informatie het beste kunnen vertalen op jullie website :)

afbeelding van Ray Drive

Hi Stefanie,

Voor de show op 17 september wel maar de projecten die daar op volgen zullen zeker veel interactie met jongeren hebben. Tomas kan daar denk ik wel meer over vertellen.

 

Gr. Ray

afbeelding van cheriee

Beste coach,

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent in ons project!
Ik zal me even voorstellen; mijn naam is Chery, ben een spoken word artieste uit Rotterdam en de vrouwelijke tegenspeelster van Bep in de voorstelling!
Nu vraag jij je misschien af, "En wie's dat dan? Kan ik die dan, nee toch?" (Oud/plat Rotterdams accent even erbij inbeelden)

~ Ik ben de stem die door het hoofd van onze icoon Bep bleef spoken
Ik spreek tot hem het onbesproken 
Niet de muse maar het token van zijn levenslange realiteit
Ik blijf hem zelfs tot aan zijn sterfbed bij
Zijn vuisten maken held
Zijn verhalen maken mens
Ik vertaal de verhalen die jij nog niet van hem kent ~

Het uitpluizen van het levensverhaal van deze Rotterdamse legende is nog een hele taak. Eén waar we met het hele team keihard en dolenthousiast aan bezig zijn. 
Ik kijk persoonlijk ontzettend uit naar de try outs en voorstellingen op scholen, om jonge Rotterdammers te inspireren voor zowel kunst en cultuur als sport, in de hoop dat zij de Rotterdamse strijdmentaliteit - waar Bep van Klaveren zo om bekend stond - eigen zullen maken.

Hierbij wil ik jou, beste coach, graag uitnodigen deze ervaring met ons mee te maken.
We houden je graag op de hoogte, en zien je natuurlijk nog liever bij onze voorstelling! 

afbeelding van Stefanie Weijsters

Ha Cheriee,

Ook jij welkom hier! Tof dat je meedoet aan dit project. Wat heeft jou daartoe aangezet?

afbeelding van cheriee

Hoi Stefanie,

Naast het feit dat ik een persoonlijke affiniteit heb met Stichting SpraakuhlooS, was het in mijn ogen gelijk een fantastisch idee om dit project op te zetten. Ik ben persoonlijk opgegroeid met boksliefhebbers in mijn directe omgeving, en heb de naam Bep van Klaveren al van jongs af aan vaak horen vallen. Daarnaast vind ik zijn ontzettend interessante levensverhaal enorm inspirerend. Bep heeft zich van niks opgewerkt naar een (destijds levende) legende, om vervolgens meerdere malen alles kwijt te raken en opnieuw te beginnen. Het enige wat hij nooit verloor, was zijn strijdlust en Rotterdamse inborst mentaliteit. Iets wat mij persoonlijk ook enorm heeft geholpen in tegenslagen.

Bovendien vind ik het een prachtige uitdaging om ook de minder mooie kanten van zijn verhaal te belichten, aangezien elke held ook mens is. Ik denk dat een hoop mensen (en vooral een hoop Rotterdammers) dezelfde inspiratie kunnen putten uit Bep's verhaal, om ook deze strijdlust te omarmen. 

En als kersje op de taart, maakt het feit dat we ons voor de voorstelling laten inspireren door de Amerikaanse musical Hamilton mij intens gelukkig. Ja écht. Persoonlijk vind ik dat een lyricaal en verhalend meesterwerk, en het zou een absolute eer zijn om een soortgelijke ode te mogen brengen aan deze Rotterdamse legende!

afbeelding van Stichting SpraakuhlooS

Zojuist bevestigd, donderdag a.s. zitten we met de directie van het Albeda Collega. Zij willen ons een tour aanbieden vanaf 10-09 langs al hun scholen, binnen en buiten Rotterdam!

Pagina's